Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Uoči velike proslave Dana grada Koprivnice

Pavlu Gažiju nagrada za životno djelo, Grad časti koncertom Petra Graše

Foto: Robert Mihaljević
Grašo će održati koncert 9. studenoga u 20.30 sati u dvorani gimnazije, a dan poslije nastupa Lado

Bivši generalni direktor Podravke Pavle Gaži (92) proglašen je počasnim građaninom Koprivnice, odlučeno je prošli tjedan na sjednici Gradskog vijeća. Najveće gradsko priznanje tvorac suvremene Podravke dobit će na svečanoj sjednici u povodu Dana grada, 4. studenoga.

U istom danu stigle dvije važne nacionalne nagrade Renesansni festival najbolji, a Koprivnica najekološkiji grad

Na čelu Podravke 21 godinu

Gaži je na sjednici Gradskog vijeća u tajnom glasanju dobio većinu glasova vladajuće SDP-ove i HSS-ove koalicije, a predstavnici oporbe bili su protiv ili suzdržani. On već ima nagradu za životno djelo koja mu je dodijeljena 2000. godine, u doba mandata liberalnoga gradonačelnika dr. Dražena Sačera. Za počasnoga građanina predložio ga je odbor za dodjelu javnih priznanja na čijem je čelu gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na čelu Podravke bio je punu 21 godinu, od 1957. do 1978., i u tom razdoblju mala lokalna pekmezara prerasta u regionalnog prehrambenog diva. Potom odlazi na političke dužnosti u Beograd i u Zagreb gdje je bio na čelu republičkog MUP-a (tadašnji SUP) sve do umirovljenja 1983. godine.

Na istoj su sjednici, također tajnim glasovanjem, jednoglasno potvrđeni svi ostali dobitnici ovogodišnjih javnih gradskih priznanja. Medalju Grada Koprivnice za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi dobivaju Anka Ledinski, Božidar Belec, Božidar Flis, Damir Jembrek, Damir Morić, Ivan Ledinski, Miroslav Restek, Zlatko Međimorec i Željko Crnjaković.

Radovi vrijedni gotovo šest milijuna kuna Počinje obnova najljepše i najstarije školske zgrade u Koprivnici

Medalju Grada Koprivnice za sveukupni doprinos razvoju odgoja i obrazovanja u Gradu Koprivnici dobiva ravnatelj koprivničke Gimnazije Vjekoslav Robotić, a za sveukupni doprinos razvoju borbe protiv alkoholizma Milica Pakasin.

Plaketu Grada Koprivnice za doprinos razvoju sporta dobit će Koprivnička udruga za rekreativni sport (KURS), DVD Štaglinec u povodu 40. obljetnice djelovanja za sveukupan doprinos razvoju vatrogastva, DVD Starigrad za doprinos na području rada s djecom i mladima tijekom 20 godina djelovanja te Krojački obrt Miran za doprinos razvoju obrtništva.

Treba podići ulaznice

U povodu Dana grada pripremaju se i besplatni koncerti. Petar Grašo održat će veliki spektakl 9. studenoga u 20.30 sati u dvorani gimnazije u Koprivnici, a dan nakon toga nastupa proslavljeni i nagrađivani folklorni ansambl Lado. Grašin koncert pokrit će sponzori i bit će besplatan, ali će na vrijeme trebati osigurati besplatne ulaznice koje će se od ponedjeljka dijeliti u Šarenom dućanu, hotelu Podravina i na Bazenima Cerine.

Koprivnica svečani prijam Nagrade za najbolje učitelje i nastavnike