Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
projekt 'Rukom pod ruku – faza III'

Otvorena izložba radova učenika s teškoćama u razvoju

Izložba djece s teškoćama u razvoju
1/7
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
U izradi likovnih radova sudjelovali su učenici svih sisačkih osnovnih škola uključenih u ovaj projekt, a određeni broj radova odabran je za izradu kalendara kojeg će na poklon dobiti svi posjetitelji izložbe koja se može pogledati do 19. siječnja iduće godine

U sisačkoj Gradskoj galeriji Striegl, na prvom katu nedavno otvorene Holandske kuće, otvorena je izložba likovnih radova učenika s teškoćama u razvoju priređenu u sklopu projekta "Rukom pod ruku – faza III". 

Izabran među 10.000 radova Siščaninu svjetska nagrada za fotografiju vjenčanja

Projektom su u sisačke osnovne škole zaposleni pomoćnici u nastavi koji omogućavaju da svi učenici u školama imaju jednake mogućnosti. U izradi likovnih radova sudjelovali su učenici svih sisačkih osnovnih škola uključenih u ovaj projekt, a određeni broj radova odabran je za izradu kalendara kojeg će na poklon dobiti svi posjetitelji izložbe koja se može pogledati do 19. siječnja iduće godine..

Projekt Rukom pod ruku- faza III je četverogodišnji projekt koji ima za cilj pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje zapošljavanjem pomoćnika u nastavi. Ukupan iznos projekta je 9.060.360,00 kuna od kojih je osam milijuna bespovratnih sredstava iz europskih fondova. a dodatnih 742.000 kuna stiglo iz državnog Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata.

SISAK Mladi robotičari izborili nastup na Svjetskom i Europskom prvenstvu u robotici

”Ovaj projekt provodi se do lipnja 2021.godine. Osim financiranja asistenata, možemo financirati i ovakve stvari koje poboljšavaju vidljivost projekta. Učenici kroz izložbu pokažu što znaju, međusobno se druže, a dobijemo i unikatne kalendare. Grad Sisak davno je, što se tiče asistenata u osnovnoškolskoj nastavi, dosegnuo standard o kojem mnogi gradovi mogu samo sanjati”, rekla je prilikom otvorenja izložbe  gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

”Nama je u interesu da učenici budu zadovoljni, a ovakve aktivnosti planiramo i dalje. Svake godine bismo održali izložbu i izradili kalendare, kako bismo sve digli na jednu višu razinu”, rekla nam je Sanja Stojaković Aleksić, voditeljica projekta.