Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
SISAK

Mladi robotičari izborili nastup na Svjetskom i Europskom prvenstvu u robotici

1/3
Foto: Zajednica tehničke kulture Sisak
JunioRoboCup r Zagreb Open je najveće robotičko natjecanje u Hrvatskoj, organizira ga Hrvatski robotički savez te je ove godine okupilo više od 67 ekipa, 200 učenika i 50 mentora.

Mladi sisački robotičari su se plasirali na Europsko i Svjetsko prvenstvo u robotici koje će u Francuskoj i Portugalu biti održano iduće godine. To su izborili proteklog vikenda na RoboCupu Junior Zagreb Openu gdje su ekipe Centra tehničke kulture Zajednice tehničke kulture Grada Siska osvojile 1., 2. i 3. mjesto!

Međunarodni dan volontera Uručene nagrade najboljim sisačkim volonterima

U kategoriji On Stage Advanced učenice Sara i Ema Tatić, Sara Terman i Gabrijela Jozić su osvojile prvo mjesto i osvojile plasman na svjetsko natjecanje RoboCup Junior Bordeaux 2020. koje će se održati od 23. do 29. lipnja 2020. u Francuskoj. Učenici Mateo Šebalj, Dino Kurbegović i Arbenita Muhadri osvojili su drugo mjesto i osvojili plasman na European RoboCup Junior Guimarães 2020. koje će se održati od 21. Do 24. svibnja 2020. u Portugalu.

Učenici Borna Jug i Lovro Hadžić osvojili treće mjesto u kategoriji RescueSimulation.

„Na natjecanje smo vodili devet osnovnoškolaca i srednjoškolaca, učenika  Osnovne škole „Braća Bobetko“ Sisak, Gimnazije Sisak i Tehničke škole Sisak te je svih devet osvojilo medalje. Ovo je odličan uspjeh za nas, najveći uspjeh Centra na natjecanjima ikada.“ – kazali su mentori Dorian Tepić i Nevio Marjanović.

Andrea Žigić-Dolenc Varaždinska novinarka dobitnica književne nagrade sisačke knjižnice

JunioRoboCup r Zagreb Open je najveće robotičko natjecanje u Hrvatskoj, organizira ga Hrvatski robotički savez te je ove godine okupilo više od 67 ekipa, 200 učenika i 50 mentora. Ekipa Osnovne škole Braća Bobetko i ove je godine sudjelovala na Svjetskom juniorskom robotičkom prvenstvu u australskom Sydneyu.