Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Međunarodni dan volontera

Uručene nagrade najboljim sisačkim volonterima

1/11
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Sinoćnju svečanost pratilo je i otvorenje izložbe fotografija volonterskih programa u 2019. godini

Uručene su nagrade i priznanja najboljim sisačkim volonterima i koordinatorima volontera za 2019. godinu. U kategoriji Koordinator volontera Grada Siska dobitnica prve nagrade je Jelena Lučan, druga nagrada pripala je Klari Krmpotić, a treća Lauri Prpić.

Volonteri godine "Lijepo je kada tuđa radost postane tvoja radost"

U kategoriji Volonteri godine Grada Siska, dobitnik prve nagrade je Ivan Bunjevac, dobitnik druge nagrade je Spomenko Lončarić, a dobitnica treće nagrade je Neda Žilić.

Dobitnici Pohvalnice Volonteri godine Grada Siska u 2019. godini su Vesna Jurišić, Josip Javornik, Dunja Nilić, Marija Mesić, Božica Cerjak, Tomislav Sekulić, Mirjana Svoboda, Barbara Anušić, Saša Milinović, Leon Milinović, Sonja Lončar i Mihaela Drinčić.Nagrade su uručili pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač i predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak Paula Raužan.

„Grad Sisak u okviru izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja posebnu pozornost posvećuje temi volontiranja. Uz to jedan smo od rijetkih gradova koji je osnovao Povjerenstvo za razvoj volonterstva koje promovira i potiče razvoj volonterstva te poboljšava uvjete za priznavanje i nagrađivanje volonterstva“ – rekao je pročelnik Grgurač.

Vikend-pošumljavanje u sklopu akcije Boranka Kožino pošumljavalo 800 volontera, dosad zasađeno 50.000 stabala

Grad Sisak od 2009. godine uručuje priznanja volonterima u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Sinoćnju svečanost pratilo je i otvorenje izložbe fotografija volonterskih programa u 2019. godini.

„Kroz izložbu koja je otvorena mjesec dana, građani će moći vidjeti dio programa koji se provode u Sisku i u Županiji. Nadamo se kako će izložba potaknuti razvoj nekih novih volonterskih programa kako bi svi građani koji žele volontirati pronašli svoje mjesto“ – rekla je Paula Raužan.