Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
POVIJESNI DOGAĐAJ

Otvorena nova asfaltirana prometnica u Dišniku

Foto: GAREŠNICA
Taj je projekt grad Garešnicu koštao oko tri i pol milijuna kuna

Svečano je otvorena nova asfaltirana prometnica u Dišniku, u dijelu naselja gdje je dosad bio makadam koji je izazivao golemo nezadovoljstvo stanovnika. Riječ je o dionici od oko 3800 metara, a prethodno je uređena dionica kod Izviđačkog kampa, u dužini od 2400 metara.

Predsjednik mjesnog odbora Milan Rajšić kazao je da su mještani ovo čekali više od  50 godina.

 – Ovo je povijesni događaj za nas, a važan je i jer je dodatni razlog da mladi ostanu u Dišniku, da se selo ne zapusti. Uz vodovod, 
to je najvažniji potez za mještane u proteklih nekoliko godina – zaključio je.

Novouređenu prometnicu presijecanjem vrpce otvorio je gradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija i podsjetio da je uz oko 3 i pol milijuna kuna uloženih u asfaltiranje, prije dvije godine uložen novac za uređenje ceste prema Kapelici.

POPUŠTANJE MJERA Nastavljaju se tradicionalne manifestacije garešničkog kraja

– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Ova vrsta investicije i ulaganja mogla bi biti kotač zamašnjak za razvoj turizma u ovom kraju poznatom po brojnim vinogradima i vikendicama – kazao je gradonačelnik Bilandžija.

Nakon presijecanja vrpce, uslijedio je blagoslov te druženje mještana koji su ovaj događaj čekali desetljećima. Ono što slijedi, najavljuje gradonačelnik Bilandžija, jest asfaltiranje desnog kraka ceste u Ćukovcu na dionici dugoj kilometar, a to bi se trebalo realizirati već ove jeseni.