Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 95 pregleda
Suvremena škola

Otvorena "učionica budućnosti" vrijedna milijun kuna

Otvorena "učionica budućnosti" u Ivancu
1/5
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Učionica je uređena i opremljena po uzoru na učionice na europskoj razini, s različitim zonama učenja, a opremljena je modularno, što omogućava mobilnost i prilagodljivost

U  Srednjoj  školi u Ivancu otvorena je "učionica budućnosti", novi koncept suvremene škole u koji je uloženo milijun kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojilo je 144.000 kuna, sama škola 110.000, a Varaždinska županija 720.000 kuna.

- I ovaj projekt proveli smo sami, kao i obično. Tih 144.000 kuna koje je dalo Ministarstvo, zapravo je europski novac. Na  žalost, Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne radi ništa, rezultati su tragični. Ovo je apsolutno u Hrvatskoj jedinstveno, želimo pokazati kako će izgledati buduće škole u našoj županiji. Ovdje se radi o mobilnosti, interakciji, sasvim novom konceptu komunikacije učenika između sebe i učenika s profesorima - rekao je varaždinski župan Radimir Čačić.

Učenici OŠ Ivanec uspjeh Učenici OŠ Ivanec najbolji na natjecanju iz njemačkog, četvero ide na državno

Predstavivši samu učionicu, ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina je naglasila kako se ovime postiže nešto novo u procesu učenja, uz naglasak na interakciju, razvoj, kreiranje, istraživanje, prezentaciju i suradnju. Ravnateljica ističe da učenci koriste tehnologiju u svakodnevnom životu, a  svi ti podaci utječu na promjenu koncepta obrazovanja.   

- Ovdje se stavlja naglasak na korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a mijenja se i dosadašnja pedagoška uloga nastavnika te on postaje tek organizator nastave - dodala je.

Učionica je uređena po uzoru na učionice na europskoj razini, s različitim zonama učenja, a opremljena je modularno, što omogućava mobilnost i prilagodljivost, pojašnjavaju u školi.

Ivanec završna faza Predstavljen konačni projekt Aglomeracije Ivanec vrijedan 130 milijuna kuna