Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Kultura u Novalji od travnja podignuta na viši nivo

Otvorenjem Kulturnog centra Gozdenica društveni život Novalje znatno se obogatio za sve uzraste

1/4
Foto: Grad Novalja
Na dan otvorenja gostovao je poznati francuski sastav Ensemble Dialogos s glazbenom monodramom “Judita”

Kulturni centar Gozdenica jedan je od najvažnijih projekta Grada Novalje kojim se društveni i kulturni život građana znatno obogatio. Centar je otvoren 21. travnja. Tom prigodom organiziran je niz tematski povezanih nastupa i izvedbi pod nazivom Dani kulture u Novalji. Tijekom nekoliko dana organizatori manifestacije iz Centra za kulturu Grada Novalje željeli su građanima prikazati mogućnosti multimedijalne dvorane, koja je glavno središte novog Centra.

“Moja Novalja na otoku Pagu” Reportaža o Novalji prikazivat će se u Njemačkoj, ali i na Amazon Primeu

Filmske projekcije

Na dan otvorenja gostovao je poznati francuski sastav Ensemble Dialogos s glazbenom monodramom “Judita”. Katarina Livljanić, autorica djela, maestralno je otpjevala ulogu Judite uz pratnju Albrechta Maurera na vieli i lirici te Norberta Rodenkirchena na flauti i dvojnicama. Četvrtak, 22. travnja, bio je posvećen filmskoj umjetnosti. U popodnevnim satima za djecu školskog uzrasta organizirane su dvije projekcije filma “Tom & Jerry”. U večernjim satima posjetitelji su imali priliku gledati film “Nomadland”.

Na Međunarodni dan knjige organizirano je predstavljanje knjige “Dota – Odrazi kulturne Novalje” autora Antona Šuljića Boškinca. Subota, 24. travnja, obilježena je koncertom “Lipi dani Gozdenico” Tedija Spalata. Posljednji dan ove manifestacije bio je namijenjen kazališnim predstavama. U popodnevnim satima najmlađi su uživali u jednoj od najboljih dječjih predstava.

Novalja NOVALJA Turistički djelatnici učili o sigurnom vođenju na izlete, prvoj pomoći...

Gostovalo je Kazalište lutaka Zadar s predstavom “Nikomu pravo”. U večernjim satima, samo mjesec dana nakon premijernog predstavljanja u HNK u Zagrebu, kazališna predstava Teatra Erato “Kad svijeće dogore” izvedena je pred oduševljenom publikom.

Glazbene radionice

Osim kinoprojekcija, nekoliko se puta tjedno održavaju plesne, glazbene i glumačke radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Radionice su izuzetno dobro posjećene, a uskoro će predstaviti svoju novu predstavu “Mala djevojčica s otoka Paga”. Djecu povremeno podučavaju i ugledni glazbeni profesori iz Privatne glazbene škole “Iva Kuprešak”. Tako je 22. svibnja edukativnu glazbenu radionicu održao Marino Tomasović, profesor violine. Djeci je na zabavan i poučan način približio ovaj, kako su sama djeca izjavila, njima do sada poprilično nepoznat instrument.