Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
“Moja Novalja na otoku Pagu”

Reportaža o Novalji prikazivat će se u Njemačkoj, ali i na Amazon Primeu

Foto: TZ Novalja
Ekipa je snimala na više lokacija u Novalji, a učili su kako pripremiti i domaće delicije

– Prvi sam put na vašem otoku i doista sam zadivljen njegovim pejzažima i mjestima. Ne mogu se oteti dojmu kako vas iza svakog ugla čeka pustolovina poput bicikliranja, trekkinga, kajakarenja. Oduševljen sam i vašim kulturno-povijesnim lokalitetima.

LOKALNI IZBORI Vinko Kasana osvojio 71 posto glasova

Sigurno ću se ponovno vratiti na vaš prekrasni otok! – istaknuo je s oduševljenjem gospodin Oliver Hörner, poznati njemački televizijski glumac, voditelj putopisne emisije “Meine Novalja auf dem Inseln Pag”!

Obilazak atrakcija

Turistička zajednica grada Novalje je u suradnji s poduzećem Pointers Travel d.o.o. i u koprodukciji s njemačkom produkcijskom kućom Blue Planet TV iz Berlina ugovorila suradnju na snimanju reportaže o turističkoj destinaciji Novalja u trajanju od 22 minute pod nazivom “Meine Novalja auf dem Inseln Pag”.

Od 6. do 13. svibnja 2021. godine njemačka filmska ekipa boravila je na području grada Novalje te snimala promotivni film koji će se prikazivati od sredine lipnja 2021. godine, i to kroz minimalno 30 emitiranja na mnogim TV postajama diljem zapadnoeuropskog tržišta.

U produkciji ovog formata sudjelovalo je 5 osoba iz Blue planet TV produkcije te 2 osobe iz osječkog poduzeća Pointers Travel d.o.o., odjela za video i TV produkciju, a koji su ujedno aktivno uključeni i u organizaciju produkcije.

ULAGANJA Gradnja novog Doma zdravlja u 2021.

Voditelj putopisne emisije radnog naziva “Moja Novalja na otoku Pagu” poznati je njemački glumac Oliver Hörner koji će voditi gledatelje kroz reportažu o Novalji i svim njezinim posebnostima.

Reportaža će biti prikazana i promovirana putem mnogobrojnih kanala čime će se postići višemilijunska gledanost, i to: emitiranje na ANIXE auf Reisen (jedan od najpopularnijih njemačkih video kanala za putovanja) , NTV-u, RNF (Metropolregion Rhein-Neckar, Mannheim).

Također, reportaža će biti distribuirana putem Waipu TV platforme, kao i Amazon Prime i Samsung TV Plus kanala.

– Očekujemo da će ovim projektom i snimljenom reportažom Novalja zasigurno postati još važnija destinacija koja će tako direktno pristupiti tržištu njemačkog govornog područja, ali i šire, te pokazati sve svoje atraktivnosti koje je čine posebnom i izdvajaju od ostalih turističkih odredišta – rekla je direktorica TZG Novalje, Marina Šćiran Rizner.

U novom objektu smještaj za tri obrazovne i jasličke skupine Mališani iz zapadnih gradskih naselja od jeseni u novom vrtiću

Snimanje je započelo u Novalji – na njezinim trgovima, u crkvama sv. Katarine i Majke Božje od Rozarija unutar koje se nalazi podni mozaik iz 4. stoljeća, u Gradskom muzeju iz kojeg se ulazi u jedinstveni Antički vodovod iz 1. stoljeća, na Ruži vjetrova, gradskim plažama.

Nadalje, snimalo se u kampu Straško, hotelima Liberty, Olea i Boškinac, Novaljskom polju, u Staroj Novalji, na trajektnom pristaništu Žigljen, Paškom mostu te na brojnim plažama na području Grada.

Kroz čarobne Vrtove lunjskih maslina gdje je poznatog glumca dočekala djevojka u narodnoj nošnji s košarom domaćih delicija, on je jahao na konju do najstarije masline, kušao maslinovo ulje te ispijao čaj od lista lunjske masline.

U ranojutarnjim satima, kada su ekipu ugostili izuzetno ljubazni domaćini, vlasnici OPG-a Vidas, gospodin Oliver naučio je musti ovce, kako napraviti paški sir, a za doručak su poslužene domaće delicije poput paške skute.

Kod domaćina OPG-a Škunca ekipa je uživala u poljima smilja, slušajući s velikim zanimanjem priču o ekološkoj proizvodnji i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja.

Jedan cijeli dan bio je rezerviran za snimanje vrhunske ponude outdoor aktivnosti na području Metajne – pješačka staza Life on Mars, morska Via ferrata, kajakarenje od plaže Ručica do plaže Beriknica.

Turisti iz Njemačke

Svi navedeni zanimljivi sadržaji uokvireni u priču koja će se ispričati kroz ovaj film zasigurno će zaintrigirati i pobuditi interes njemačkih turista pri odabiru destinacije za provođenje ljetnog godišnjeg odmora, uz uvjerenje da ćemo biti njihov prvi izbor, ističu iz Novalje.

POSJET MINISTRA Cilj je jednosmjenska nastava

Turisti iz Njemačke ostvaruju gotovo najveći turistički promet u Novalji već duži niz godina te je naša misija neprestano ulaganje u promotivne aktivnosti upravo na glavna tradicionalna emitivna tržišta koja su u sezoni 2020. godine iskazala svoju vjernost u odabiru Hrvatske i Novalje kao svoje prve ljetne destinacije, rekla je direktorica TZ-a Novalje Marina Šćiran Rizner.