Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U novom objektu smještaj za tri obrazovne i jasličke skupine

Mališani iz zapadnih gradskih naselja od jeseni u novom vrtiću

Foto: Lipički compas
Gradnja je započela u rujnu 2019. godine, a nakon kompletnog opremanja u rujnu 2021. godine vrtić će započeti s radom

U Poljani je otvoren novi dječji vrtić, prvi koji je sagrađen u nekom od ruralnih naselja na području grada Lipika. Djelovat će kao sastavni dio dječjeg vrtića “Kockica Lipik”, s dvije odgojno-obrazovne i jednom jasličkom skupinom. Na jesen, odnosno u rujnu ove godine, u ovaj prekrasni moderni objekt ući će dječica koju očekuju radosni dani u vrtiću, kao i uspomene koje će nositi kroz čitav život.

lonjsko polje Nova promatračnica kod Repušnice

Sve više djece

Gradnjom vrtića u Poljani ostvarila se dugogodišnja želja mještana zapadnog dijela grada za izgradnjom adekvatne ustanove koja će udovoljavati potrebama obuhvata djece jasličke i vrtićke dobi.

– Vrtić je bio itekako potreban zato što mi u Lipiku iz godine u godinu imamo sve veći broj djece, a u Poljani smo zaista imali problem sa smještajem. Vrtić je dosad bio organiziran tako da je radio na dvije lokacije. Jedna je bila u preuređenom društvenom domu kao privremeno rješenje, a druga u osnovnoj školi. Sada napokon imamo pravi vrtić s tri odgojne grupe koji će sigurno udovoljiti svim propisanim hrvatskim i svjetskim standardima – kaže gradonačelnik Vinko Kasana.

POBJEDA U PRVOM KRUGU Zlatko Babić na čelu Kutine i iduće 4 godine

Grad Lipik se 2018. godine prijavio na mjeru 7 Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” i povukao 7,4 milijuna kuna za gradnju vrtića u Poljani. Sam Grad u projektu je sudjelovao s 920 tisuća kuna.

Stambeno zbrinjavanje

Gradnja je započela u rujnu 2019. godine, a nakon kompletnog opremanja u rujnu 2021. godine vrtić će započeti s radom. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što su ulaganja u gospodarstvo i stambeno zbrinjavanje mladih u protekle četiri godine počela davati rezultate.

Gotov je projekt vrijedan gotovo sedam i pol milijuna kuna Završena rekonstrukcija društvenog doma Banova Jaruga

– Svim se silama trudimo zadržati mlade na našem području, jer bez djece i mladih sve ovo što radimo na bi imalo smisla. Mi ne samo da zadržavamo naše mlade obitelji, nego smo postali i poželjna destinacija za život. Mislim da o tome dovoljno govori podatak da su tri od 12 potpisnika ugovora o poticajima za kupovinu kuća na našem području bile obitelji koje su se doselile u Lipik – zaključio je Kasana.