Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Gotov je projekt vrijedan gotovo sedam i pol milijuna kuna

Završena rekonstrukcija društvenog doma Banova Jaruga

Foto: Grad Kutina
U sklopu doma dogradio se i dječji vrtić koji će moći primiti 20 mališana

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i ministrica poljoprivrede Marija Vučković označili su kraj radova na rekonstrukciji društvenog doma Banova Jaruga s dogradnjom dječjeg vrtića. Osim ministrice, otvorenju su nazočili i saborski zastupnik Ivan Celjak, predstavnici Grada Kutine, predstavnici VMO Banova Jaruga te udruge koje će se u budućnosti koristiti spomenutim prostorom.

RADIONICA Naučite kako se ispire zlato i izrađuju košare

Ovim projektom rekonstruirao se društveni dom, dogradio dječji vrtić za 20 vrtićanaca te sagradilo dječje igralište Banova Jaruga, čime se znatno pridonijelo razvoju kvalitete života, lokalne zajednice, društvene infrastrukture i usluga koje se vežu uz navedenu infrastrukturu na području ovog dijela Kutine.

Uređenje prigradskih naselja

Projekt je sufinanciran sredstvima Proračuna Republike Hrvatske i Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020., Mjera 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, Tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” u iznosu od 7,412.500 kn, a na temelju ugovora o sufinanciranju projekta sklopljenog između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Kutine iz svibnja 2019. godine.

KOPRIVNIČKI OMJER Na jednog umirovljenika – dva radnika

– Ravnomjeran razvoj svih naših naselja očituje se najbolje u realizaciji ovog projekta vrijednog više milijuna kuna, kojim će se znatno poboljšati uvjeti života u jednom naselju, pridonijeti radu udruga koje su nositelji društvenog života, ali i stvoriti novi i adekvatniji prostor najmlađim stanovnicima koji će na jesen poći u vrtić. Osim ovog doma uložili smo velika sredstva u sva naša prigradska naselja, počeli projekt Aglomeracije Kutina te asfaltirali niz prometnica kako bi svi stanovnici Grada Kutine imali jednake uvjete za život. Nadam se i dalje dobroj suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ministricom Marijom Vučković i Ivanom Celjakom kao budućim županom Sisačko-moslavačke županije za dobrobit svih mojih sugrađana – rekao je pri otvorenju doma gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Prostor za najmlađe

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je ulogu Ministarstva poljoprivrede na području Sisačko-moslavačke županije nakon razornog potresa te se osvrnula na važnost proizvodnje hrane i samih poljoprivrednika za sredinu u kojoj žive.

RADOVI TROJE AUTORA PROGLAŠENI NAJBOLJIM ‘Kultura u fokusu’ šestu godinu na Sveučilištu Sjever

Saborski zastupnik Ivan Celjak rekao je da je posebna vrijednost ovog projekta dogradnja dječjeg vrtića koji će istočni dio Kutine obogatiti novim prostorom za najmlađe stanovnike te se nada realizaciji brojnih projekata kojima će cilj biti poboljšanje posebno uvjeta najmlađih u cijeloj županiji.