Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Sve popularnija destinacija

Otvorenjem nove dvorane Ledana u Centru za posjetitelje obilježen Svjetski dan turizma

Ledana u Velikoj Gorici
Foto: Grad Velika Gorica
Prije samoga otvaranja dvorane, posjetitelji su nazočili prezentaciji o povezanosti digitalne tehnologije i turizma

Velika Gorica postala je bogatija za prostor koji će biti namijenjen prezentaciji i prodaji domaćih proizvoda i suvenira. Naime, u povodu Svjetskoga dana turizma u sklopu Centra za posjetitelje Grada Velike Gorice otvorena je Ledana. To je, kako ističe ravnateljica Turističke zajednice Grada Milada Mesarić, jedna emotivna priča za sve Turopoljce, što zbog svoje povijesti, što zbog činjenice da će strancima omogućiti da putem tradicionalnih proizvoda upoznaju turopoljski kraj.

Dan branitelja Velike Gorice Za Muzej 153. brigade Barišić najavio polaganje kamena temeljca

Gorica bilježi rast noćenja

Prije samoga otvorenja Ledane svi su posjetitelji mogli sudjelovati na prezentaciji o digitalnoj transformaciji, odnosno uplivu digitalizacije u turizam. Predstavljene su im aplikacije i sustavi koji se koriste u toj djelatnosti, kao i e-visitor koji se koristi u cijeloj Hrvatskoj.

– Ovime pružamo informacije turistima kako bi sami mogli obići naš kraj. Imamo prekrasnu prirodu i baštinu u cijeloj županiji, ali kontinentalni turizam nema atraktivnost morske obale, pa nas češće obilaze individualni turisti koji se zanimaju za naš kraj – rekla je ravnateljica Mesarić te dodala kako digitalni sustavi, kao izvor informacija, puno znače u današnjem digitalnom dobu. Boljem informiranju će sada služiti interaktivni stol s dodirnim zaslonom koji je postavljen u Centru za posjetitelje.

Velika Gorica je sve popularnija turistička destinacija što pokazuju i brojke koje su također iznesene na otvorenju dvorane Ledana.

Rotor u Velikoj Gorici Projekt vrijedan 4,5 milijuna kuna Radovi na najvećem gradilištu u gradu završili nakon 53 dana – Goričani dobili novi rotor

– Mi smo za devet mjeseci ostvarili 45 tisuća noćenja, što je rast za 50 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Gorica se u turističkom smislu razvija brže od većine hrvatskih gradova. Razlog tome je blizina Zagrebu, izvanredan razvoj smještajnih kapaciteta i rast svijesti naših iznajmljivača da gost očekuje kvalitetan smještaj i dobru uslugu – rekla je Mesarić.

U planu uređenje Muzeja

Gradonačelnik Dražen Barišić poručio je kako je Grad Velika Gorica svjestan svoga identiteta koji promoviraju putem turizma i da će ga i dalje graditi.

– Vjerujem da smo poslali poruku da je Grad Velika Gorica u trendu svjetskog turizma, ovdje kod nas se već primjenjuju digitalne tehnologije u turizmu i rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Naš turizam kao gospodarska grana i naš grad sve više napreduju te bilježe sve bolje rezultate na radost svih nas – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić na okupljanju.Istaknuo je kako je zadovoljan uređenjem Ledane te najavio kako će se prostor oko Muzeja Turopolja urediti rekonstrukcijom zgrade Stare općine za koju se do kraja ove godine očekuje građevinska dozvola i raspisivanje natječaja za izvođača radova.

Skupljanje papira u Rakitovcu Za prošlu školsku godinu Školarci iz Rakitovca sakupili najviše papira