Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Rijeka

Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište Zamet

Košarkaško igralište Zamet
Foto: Grad Rijeka
U ime Grada Rijeke svim volonterima i donatorima zahvalio se zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, naglasivši kako uz obližnji Centar Zamet i ovo igralište, kao dio Sportskog-rekreacijskog centra Zamet, čini zametski centar sporta

Igralište je obnovljeno sredstvima skupljenim organizacijom Gospodarskih igara održanih 5. svibnja ove godine, sredstvima Grada Rijeke kroz Riječki program lokalnog partnerstva i sredstvima Primorsko-goranske županije. Cilj akcije bio je prikupiti sredstva u iznosu od 130.000 kuna koliko je bilo potrebno za postavljanje akrilne podloge na igralište te dvije pleksiglas table i dva zglobna obruča.

Sporazum Integrirani prijevoz putnika od rujna i na riječkom području

Uređenje igrališta inicirao je Košarkaški klub Zamet, a glavnu je riječ vodio Milan Vukajlović, inače trener Košarkaškog kluba Zamet. Do inicijative je došlo slučajno – naime njegov šesnaestogodišnji sin jednog dana je došao kući i rekao kako na igralištu više nema koša. Vuku, kako ga zovu prijatelji, od ideje do uređenog igrališta trebalo je godinu dana, a osim podrške Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije dobio je veliku potporu niza tvrtki koje djeluju na području Primorsko-goranske županije. Predstavnike gospodarstva na donaciju je, uz pomoć komičara Jadranka Hodaka – popularnog blogera Kruleta, potaknuo organizacijom Gospodarskih igara, koji su uplatom kotizacije ustvari uključili u prikupljanje sredstava potrebnih za uređenje partera igrališta i nabavku dva nova koša, izvijestili su iz Rijeke.

Zahvalivši se svima koji su na bilo koji način pridonijeli obnovi igrališta, Vukajlović je istaknuo kako je već u planu organiziranje drugih Gospodarskih igara sljedeće godine, budući da igralište zahtijeva dodatno uređenje. Posebno je istaknuo kako obnovljeni sportski teren nije namijenjen samo sportašima, već i djeci i rekreativcima, koji su na ovaj način dobili još jedno mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

U ime Grada Rijeke svim volonterima i donatorima zahvalio se zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, naglasivši kako uz obližnji Centar Zamet i ovo igralište, kao dio Sportskog-rekreacijskog centra Zamet, čini zametski centar sporta. Uređenje košarkaškog igrališta, između ostaloga, poduprto je i s 40 tisuća kuna iz Riječkog programa lokalnog partnerstva. Radi se o programu Grada Rijeke, koji omogućava brže i ekonomičnije uređenje manjih javnih površina – uređenje i obnovu postojećih dječjih igrališta, izgradnju novih igrališta, uređenje zelenih ili javnih gradskih površina, saniranje manjih divljih deponija i slično.

Novi školski program 'Rano učenje informatike' izvannastavna aktivnost Od iduće školske godine uvode novi program ranog učenja informatike