Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Bjelovar

Ova potpora za digitalizaciju pomoći će nam da budemo konkurentniji

U svome poslovanju tvrtka Image Enter nudi rješenja koja uključuju kontrolu troškova, pouzdanost i prilagodljivost, prvenstveno kako bi se zadovoljili rastući poslovni zahtjevi
1/3
Foto: Bjelovar
Bjelovarskoj tvrtki Image Enter d.o.o. odobren je projekt za digitalizaciju poslovanja, ukupne vrijednosti 940.839,20 kuna. Odobreno im je 68,99 posto bespovratnih sredstava

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske objavilo je javni poziv "Bespovratne potpore za digitalizaciju" namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Bolji poslovni procesi

Na poziv se prijavila bjelovarska tvrtka Image Enter d.o.o. te joj je odobren projekt za digitalizaciju poslovanja ukupne vrijednosti 940.839,20 kuna. Točnije, odobreno im je 68,99 posto bespovratnih sredstava, a to je i ukupan zatraženi postotak. Projektni prijedlog za prijavu pripremio je Tehnološki park Bjelovar, a više o samom projektu ispričali su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, direktor Image Entera d.o.o. te direktorica Tehnološkog parka Dajana Vukmanić.

– U posljednje vrijeme Tehnološki park Bjelovar najpoznatiji je po stvaranju novih IT tvrtki u sklopu Tehnološkog inkubatora. Riječ je o tvrtkama koje u velikoj većini zapošljavaju studente s VUB-a, a poznato je da oko 90 posto naših studenata u roku od samo tri mjeseca uspije pronaći posao i najvećim dijelom riječ je o informatičarima i mehatroničarima. U ovom trenutku dva projekta iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za Grad Bjelovar radit će upravo Tehnološki park, baš kao i za neke općine na području BBŽ-a. Okupili smo se u tvrtki Image Enter kojoj je odobren projekt vrijedan skoro 950 tisuća kuna – naglasio je gradonačelnik Hrebak. Odobreni projekt odnosi se na digitalizaciju te bjelovarske tvrtke u svrhu povećanja konkurentnosti same tvrtke na tržištu. Osim digitalizacije, odnosno povećanja konkurentnosti, tu je i poboljšanje poslovnih procesa, dodala je Dajana Vukmanić, v.d. direktorice Tehnološkog parka Bjelovar.

– Važno je napomenuti da Tehnološki park uz usluge pripreme i provedbe projekata kontinuirano provodi i savjetovanje poduzetnika i onih koji će tek uploviti u svijet poduzetništva, edukacije te upravlja tehnološkim inkubatorom – istaknula je Vukmanić te dodala kako unutar inkubatora trenutačno posluje 16 tvrtki sa 110 zaposlenih osoba.

Rentanje hardverske opreme

U svome poslovanju tvrtka Image Enter nudi rješenja koja uključuju kontrolu troškova, pouzdanost i prilagodljivost, prvenstveno kako bi se zadovoljili rastući poslovni zahtjevi. Image Enter prepoznat je kao pouzdan partner s kontinuiranim razvojem IT rješenja kako na području Hrvatske tako i s isporukama opreme i usluge u Srbiji, Makedoniji, BiH, Francuskoj i Malti.

– S obzirom na to da se bavimo specifičnim poslom, odnosno "rentanjem" hardverske opreme u sklopu koje u najmu imamo više od četiri tisuće uređaja, mi smo ovim bespovratnim sredstvima dobili novu serversku infrastrukturu i dva nova softvera, od kojih jedan služi za praćenje najma i izradu obračuna što će nam uvelike ubrzati poslovne procese. Siguran sam da ćemo tako biti konkurentniji te da ćemo puno brže i lakše dobiti određene informacije, važne za naše poslovanje. Tehnološkom parku se zahvaljujem na odlično odrađenom poslu i kvalitetnoj suradnji – rekao je Ivan Turkalj, direktor tvrtke Image Enter koja sljedeće godine slavi 20 godina poslovanja i trenutačno ima 24 zaposlenika.

Za vrijeme korone nije se mogla uvoziti roba izvana i tada smo najbolje tržili domaću jabuku, kaže Ledinski Svjetski dan jabuke na štandu OPG-a Ledinski Naši poljoprivrednici imaju svoje tržište u vrtićima, školama, restoranima... VLASNIK OPG-a Mario Šingerberger kaže da već 11 godina ulje proizvode po njegovoj recepturi PROIZVOĐAČ BUČINOG ULJA Grad stvara tržište i uvijek surađujemo s lokalnim poljoprivrednicima USKORO će predstaviti rebalans proračuna za koji već sada tvrde da je u umjerenim okvirima i da će iznositi 60 milijuna eura, gotovo pola milijarde kuna, što je nekad bilo nezamislivo za Bjelovar Smanjiti presiju na građane i poduzetnike Bjelovar – najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak