Izbornik
Naslovnica Gradovi
Priznanja i nagrade

Ova sjajna postignuća rezultat su vašeg vrijednog rada i marljivosti

Zaprešićki učenici ukupno su osvojili 73 prva, druga i treća mjesta na svim razinama natjecanja, a priznanja i nagrade primilo je 56 učenika
Foto: Zaprešić
Šesnaest nagrađenih je iz OŠ Antuna Augustinčića, četiri iz OŠ Kupljenovo, deset iz OŠ Ljudevita Gaja, 23 učenika Srednje škole "Ban Josip Jelačić"...

Tradicija kojom Grad Zaprešić svake godine nastoji ukazati na važnost obrazovanja i ove je godine nastavljena dodjelom priznanja i nagrada najboljim zaprešićkim učenicima koji su u tekućoj školskoj godini osvojili neko od prva tri mjesta na raznim županijskim i državnim natjecanjima.

Prilika je to da se pohvali uspješne učenike.

Priznanja i nagrade dodjeljuju se, kako napominju u Gradu, učenicima gradskih osnovnih škola, Srednje škole "Ban Josip Jelačić", učenicima s prebivalištem na području Grada Zaprešića koji polaze Glazbenu školu Zlatka Balokovića, učenicima – polaznicima Područnog odjeljenja Glazbene škole Zlatka Balokovića u Zaprešiću, sportskim ekipama koje djeluju u sastavu školskih sportskih društava i učeničkim zadrugama za uspjehe ostvarene na školskim natjecanjima u tekućoj školskoj godini koja su obuhvaćena katalogom natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola RH (Agencije za odgoj i obrazovanje), propisnikom državnog prvenstva školskih sportskih društava RH (Hrvatskog školskog sportskog saveza) i propozicijama natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u okviru Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Angažman mentora
– Zaprešićki učenici ukupno su osvojili 73 prva, druga i treća mjesta na svim razinama natjecanja, a priznanja i nagrade primilo je 56 učenika od kojih je 16 iz Osnovne škole Antuna Augustinčića, četiri iz Osnovne škole Kupljenovo, deset iz Osnovne škole Ljudevita Gaja, jedan učenik Glazbene škole Zlatka Balokovića, 23 učenika Srednje škole "Ban Josip Jelačić" te dva učenika XV. gimnazije u Zagrebu. Priznanja su primili i tri školska športska društva za 18 sportskih ekipa, Učenička zadruga Ban te 25 mentora. Ova sjajna postignuća rezultat su vašeg vrijednog rada, marljivosti i znanja, ali svakako i kvalitete i angažmana vaših mentora – rekla je na svečanosti pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sabol Valenčak, koja je čestitala učenicima i njihovim obiteljima koje su im zasigurno pružale veliku podršku.

Blistava budućnost
Priznanja su učenicima uručili gradonačelnik Željko Turk i zamjenik Alan Labus.

– Nije lako istaknuti se i postići uspjeh među mnogobrojnom konkurencijom, a svaki vaš uspjeh je i naš. Čestitam vam na trudu, radu i odricanju, a zavidni rezultati koje ste ostvarili govore da je pred vama blistava budućnost i da ćete zasigurno biti korisni građani ovog društva, na ponos svih nas – rekao je gradonačelnik Turk.

Prošle školske godine 2021./2022. zaprešićki su učenici osvojili 52 prva, druga i treća mjesta na svim razinama natjecanja, od čega 50 na županijskim natjecanjima – 16 trećih, 23 druga i 11 prvih mjesta te dva treća mjesta na državnim natjecanjima.

VIJEĆNICIMA su izvješća o radu podnijela trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalna bolnica, njih osam kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija. Donesena je i odluka o dodjeli javnih priznanja Zagrebačke županije Županijska Skupština Zagrebačke županije Rebalans proračuna kako bi se osiguravanja sredstava za projektiranje novih 16 škola Dodatnim subvencijama Velika Gorica osigurala je da roditelji čija djeca ne dobiju mjesto u javnom vrtiću pod jednakim uvjetima mogu pronaći mjesto u privatnim vrtićima Velika Gorica svjedoči ubrzanom doseljavanju Jedini smo veliki grad u kojem će sva djeca dobiti mjesto u jaslicama OSIM stvaranja nužnih uvjeta za rad općinske uprave, cilj je jačanje lokalne samouprave, što će indirektno doprinijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji ovog područja Jačanje lokalne samouprave Općina Kneževi Vinogradi gradi novu zgradu općinske uprave