Izbornik
Naslovnica Općine
Jačanje lokalne samouprave

Općina Kneževi Vinogradi gradi novu zgradu općinske uprave

OSIM stvaranja nužnih uvjeta za rad općinske uprave, cilj je jačanje lokalne samouprave, što će indirektno doprinijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji ovog područja
Foto: Kneževi Vinogradi
Kako je stara zgrada već i prije požara bila u jako lošem stanju, odlučeno je da će se na istom mjestu izgraditi nova vrijedna 750.000 eura

Prošlo je više od godinu i pol dana otkako je izbio požar na staroj zgradi općinske uprave u Kneževim Vinogradima, koji je prouzročio veliku materijalnu štetu na objektu. Kako je zgrada već i prije požara bila u jako lošem stanju, odlučeno je da će se na istom mjestu izgraditi nova zgrada budući da bi troškovi rekonstrukcije postojeće zgrade bili preveliki u odnosu na gradnju novog objekta.

Suvremen objekt
Od tada općinska uprava i načelnik posluju u neprimjerenim uvjetima za rad 10 zaposlenika, u sali mjesnog Doma kulture uređenog za javne namjene. Međutim, iako se sve provodi u posebnim uvjetima, u prostoru se redovno odvija rad sa strankama, posluje blagajna te se uspješno provode i nominiraju svi projekti.

Radove na izgradnji nove zgrade izvodi tvrtka Zuber iz Višnjevca, temeljem ugovora sklopljenog u prosincu 2022. godine, s rokom završetka u kolovozu 2024. godine, s ugovorenom vrijednošću projekta od približno 750.000 eura.

Kod projektiranja zgrade (projekt izgradila tvrtka Planum projekt d.o.o. iz Osijeka) vodilo se računa o potrebama, ali i o troškovima gradnje i održavanja, te je ista projektirana kao funkcionalan i suvremen objekt s uredskim prostorijama, prostorom za sastanke – vijećnicom (koje u staroj zgradi nije bilo), arhivskim prostorom i ostalim sadržajima u površini od 420 četvornih metara, odnosno nešto većom od postojeće zgrade.

Višestruk doprinos
U projektu zgrade vodilo se računa i o najosjetljivijim skupinama – invalidnim osobama kojima će su omogućiti pristupačnost svakom uredu budući da se, osim pristupnih rampi i staza, predviđa i ugradnja dizala.

– Razumijevanje za potrebu izgradnje nove zgrade iskazali su i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, te Osječko-baranjska Županija, čijim sredstvima se sufinanciraju radovi, dok će se, nažalost, s obzirom na znatna poskupljenja troškova građenja i stanje u gospodarstvu i tržištu, jedan dio financirati iz kreditnog zaduženja po najnižoj mogućoj kamati od svega 1,10 posto – ističu u Općini Kneževi Vinogradi.

Ovim projektom Općina Kneževi Vinogradi, osim stvaranja nužnih uvjeta za rad općinske uprave, i nadalje ima primarni cilj – jačanja lokalne samouprave, što će indirektno doprinijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji ovog područja.

Dodatnim subvencijama Velika Gorica osigurala je da roditelji čija djeca ne dobiju mjesto u javnom vrtiću pod jednakim uvjetima mogu pronaći mjesto u privatnim vrtićima Velika Gorica svjedoči ubrzanom doseljavanju Jedini smo veliki grad u kojem će sva djeca dobiti mjesto u jaslicama VIJEĆNICIMA su izvješća o radu podnijela trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalna bolnica, njih osam kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija. Donesena je i odluka o dodjeli javnih priznanja Zagrebačke županije Županijska Skupština Zagrebačke županije Rebalans proračuna kako bi se osiguravanja sredstava za projektiranje novih 16 škola Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u povodu šest godina mandata u Velikoj vijećnici predstavio je najznačajnije realizirane projekte ove gradske uprave Najznačajniji realizirani projekti gradske uprave Šest godina mandata: Povukli smo više od milijardu kuna