Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Forum u Zaprešiću

Ove će se godine izjednačiti broj zatvorenih i otvorenih obrta

Obrtnički forum u Zaprešiću
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Najavili su i sajam na kojemu će se 26. i 27. travnja na Velesajmu predstaviti razna strukovna zanimanja

Pad broja obrta u Zagrebačkoj županiji zaustavljen je, ide se u lagani plus i obrtnici se nadaju da će u 2017. godini doći do ravnoteže te da će imati isti broj zatvorenih i novootvorenih radnji. Zaključak je to II. Obrtničkog foruma koji je jučer održan u Zaprešiću u organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije.

Prema iznesenim podacima, kroz osam udruženja u županiji posluje oko 17.300 obrtnika. Programima poticaja pomaže im i Zagrebačka županija, a za gospodarstvo je u proračunu za 2017. osigurala oko 40 milijuna kuna. Obrtnike pomaže i Grad Zaprešić. Zajedno sa Županijom sudjeluje u sufinanciranju kamata poduzetničkih kredita podignutih kod banaka, a razvija i komunalnu infrastrukturu.

– Gradeći ceste i vodovode te plinske i električne instalacije, stvaramo pretpostavke za gospodarski razvoj – rekao je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića. Osim što se razgovaralo o trenutačnom stanju obrtništva u županiji, najavili su i 2. Zagrebački obrtnički sajam na kojemu će se 26. i 27. travnja na Velesajmu predstaviti razna strukovna zanimanja