Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Aglomeracija Ivanec

Ove godine kreće gradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

radovi otpadne vode
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Radi se o najskupljem komunalno – infrastrukturnom projektu u povijesti Ivanca, čija je vrijednost oko 145 milijuna kuna

Djelatnici Ivkom - Voda d.o.o. dali su svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana voda. Uredili su okoliš vodospremnika u Vitešincu i na Žganom vinu. Tom prilikom tehnički direktor Ivkom - Voda Ranko Zbodulja u pratnji voditelja vodoopskrbe i odvodnje Dalibora Patekara najavio je više novih kapitalnih projekata koji će ova tvrtka tijekom 2017. provoditi na području grada Ivanca.

- Ono što svakako valja naglasiti jest da će glavnina velikih investicija ove godine biti vezana uz ulaganja u odvodnju. Riječ je ponajprije, o projektu izgradnje sanitarne kanalizacije u Bedencu (1. faza), koji smo kandidirali na podmjeru 7.2. EU fonda za ruralni razvoj, a za koji nam je stiglo pozitivno mišljenje i potvrda. Projekt je u visokoj fazi, a s izvođačem smo već ugovorili izvođenje radova na gradnji gotovo pet kilometara kanalizacijske mreže, s dvije precrpne stanice. Prema provedenoj javnoj nabavi, vrijednost radova iznosi 5,25 milijuna kuna - rekao je Zbodulja, izvijestili su iz Grada Ivanca.

Ove godine počinje i realizacija najskupljeg komunalno – infrastrukturnog projekta u povijesti Ivanca, koji će se također provoditi preko Ivkom – Voda.

Riječ je o Aglomeraciji Ivanec, oko 145 milijuna kuna vrijednoj gradnji sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda (gradnja nove mreže, rekonstrukcija stare, gradnja novog pročistača) na području naselja Ivanec i 12 okolnih naselja koja gravitiraju rijeci Bednji, a koji se financira iz Strukturnih fondova EU i državnog proračuna. Raspisivanje natječaja za izvođenje radova očekuje se još ove godine.