Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Stižu novi investitori

Paket olakšica privukao 10 tvrtki, otvara se na stotine radnih mjesta u poduzetničkim zonama

1/2
Foto: Robert Mihaljević
Tvornica obuće Silens seli se iz centra grada u Dravsku

Nova četiri investitora dolaze u gradske poduzetničke zone nakon što su koprivničke vlasti usvojile paket mjera kojima su poduzetnicima pružene brojne olakšice za ulaganja i gradnju pogona.

Za novu komunalnu infrastrukturu 7,5 milijuna kuna Do jeseni počinje obnova središnjih trgova u Koprivnici

Pun pogodak

Malo je reći da je odluka Gradskog vijeća Koprivnice lani u srpnju bila pun pogodak. Nakon što je usvojen cijeli paket mjera s brojnim pogodnostima za investitore, u poslovne zone Dravska i Radnička stiže čak deset poduzetnika. A pregovara se i s drugim zainteresiranima.

U gradskoj upravi procjenjuje se da će u idućih nekoliko godina investitori u poslovnim zonama u Koprivnici otvoriti više stotina radnih mjesta. U poslovnu zonu Dravska stiže i tvornica obuće Silens iz Koprivnice u kojoj je zaposleno oko 110 radnika. Silens se odlučio iseliti iz poslovnog kompleksa u Marfoskoj u središtu grada u kojem je u zakupu. Gradonačelnik Mišel Jakšić odobrio je Silensu pravo građenja u poduzetničkoj zoni po cijeni od 1,10 kuna po kvadratu za prvih 48 mjeseci, a potom će iduće 23 godine plaćati 3,10 kuna. Silens želi parcelu od 5000 četvornih metara.

Uručeni novi ugovori za 118 studenata Koprivnica treća u Hrvatskoj po izdvajanju za stipendije

Vlasnik kompleksa nekretnina u Marofskoj u kojoj je trenutačno Silens je koprivnički poduzetnik i gazda Eurospužve Milan Gajski. Navodno je za taj vrijedan kompleks u blizini samog središta grada zainteresiran investitor koji bi tamo gradio veliki trgovački centar.

Potpisivanje ugovora

Silens je prošle godine ostvario 22 milijuna kuna ukupnih prihoda i 130.000 kuna neto dobiti.

Osim Silensa, u gradske poslovne zone uskoro dolaze koprivničke tvrtke Mavik i Osnova te Akropola iz Virja. I njima je odobreno pravo građenja po cijeni od 1,01 do 1,10 kuna za kvadrat prvih 48 mjeseci, a parcele su površine oko 4000 četvornih metara.

Mavik će u Dravskoj sagraditi prodajno-skladišni objekt za željezariju i sve što je potrebno za gradnju, stanovanje i vrtne radove. Tvrtka Osnova, pak, u Dravskoj gradi veći objekt za skladištenje radnih strojeva i opreme potrebne za izvođenje građevinskih radova na objektima niskogradnje i visokogradnje.

Donesen plan upravljanja nekretninama Grad ima 13 stanova, 29 garaža, 10 domova i poslovne zgrade

Akropola iz Virja dolazi u poslovnu zonu Radnička uz Podravsku magistralu. Riječ je o građevinskoj tvrtki čiji su osnivači koprivnički poduzetnici Krešimir Kopričanec i Nebojša Putniković te virovski poslovni čovjek Krešo Hasan. Ugovore sa Silensom, Akropolom, Mavikom i Osnovom gradonačelnik Mišel Jakšić trebao bi potpisati ovih dana.

Zemljište je nedavno kupio i zagrebački poduzetnik Kristijan Krezić. On je putem svojeg poduzeća Krezić d.o.o. sa sjedištem u Novigradu Podravskom kod Koprivnice za 3,8 milijuna kuna kupio čak 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Dravska.