Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
za kupnju EEG uređaja

PBZ Grupa donirala 300.000 kuna sisačkoj bolnici

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Donacijom nam je omogućena kupnja uređaja za elektroencefalografiju i poligrafiju/polisomnografiju, što je jedan od najvažnijih dijagnostičkih sredstava u pedijatrijskoj neurologiji

Gotovo 300.000 kuna donirala je PBZ Grupa su sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić". Donacija od 299.875 kuna je iznos koji je bio potreban za kupnju EEG uređaja za sisački Odjel za pedijatriju. 

više od 200 udruga Grad Sisak podupire civilne udruge davanjem prostora za rad

- Donacijom nam je omogućena kupnja uređaja za elektroencefalografiju i poligrafiju/polisomnografiju, što je jedan od najvažnijih dijagnostičkih sredstava u pedijatrijskoj neurologiji. Ključan je za dijagnosticiranje epilepsija u dječjoj dobi i razlikovanje epileptičkih od drugih neepileptičkih cerebralnih napadaja. Godišnje se na našem Odjelu napravi oko 500 snimaka EEG-a u budnosti i spavanju što govori o važnosti i potrebi za ovim dijagnostičkim pretragama - istaknuo je mr.sc. Goran Kuzmac, dr.med., voditelj Odjela za pedijatriju. 

Uručenju donacije pridružili su se i Crveni nosovi klaunovi doktori – profesionalni umjetnici posebno educirani za rad s najranjivijim skupinama, što je posebno razveselilo male pacijente sisačke pedijatrije.

Školski obrok Fond europske pomoći za najpotrebitije Sisak nastavlja projekt 'Zdravi objed svima II' za 1373 učenika

Donacija je dio projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" koji je namijenjen pomaganju djece i mladih diljem Hrvatske i koji se provodi od 2008. godine.