Izbornik
Naslovnica Gradovi
Uručio im statue Vučedolske golubice

Penava darovao zadnju bebu rođenu u prošloj i prvu bebu rođenu u ovoj godini

Ivan Penava posjetio bebe
Foto: Branimir Bradarić
Zadnja beba rođena u vukovarskom rodilištu rođena je 31. prosinca 21.30 sati kada je na svijet došla kćerka Marije Mandarić. Jelena Radišić majka je sina Uroša koji je prva beba s područja Grada Vukovara rođena u 2018.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je jučer rodilište Opće županijske bolnice Vukovar gdje je darovao zadnju bebu s područja Grada Vukovara rođenu u prošloj godini i prvu bebu s područja grada koja je rođena u 2018. Uz čestitke Penava je majke darivao cvijećem i poklon bonom u iznosu od 1.500 kuna. Majkama je isto tako uručio i statue Vučedolske golubice dok su bebe dobile majice s natpisom #volimvukovar.

bebe Izumiranje stanovništva Sve je gore i gore: u devet mjeseci 14.856 više umrlih nego rođenih

Inače, zadnja beba rođena u vukovarskom rodilištu rođena je 31. prosinca 21.30 sati kada je na svijet došla kćerka Marije Mandarić. Jelena Radišić majka je sina Uroša koji je prva beba s područja Grada Vukovara rođena u vukovarskom rodilištu u 2018. On je rođen 2. siječnja u 13.17 sati. Penava je tom prilikom rekao kako je ovo najljepši način za ući u Novu godinu te podsjetio i na niz mjera u okviru pronatalitetne politike. Podsjetio je kako Grad Vukovar daruje roditelje djece tako da za prvu bebu se dodjeljuje tisuću, za drugu dvije, a za treću bebu pet tisuća kuna.

- Sve te mjere za cilj imaju potaknuti mlade obitelji da se odluče za roditeljstvo i da samim tim ostanu živjeti u Vukovaru - rekao je Penava.

bebe ugodno mjesto za život Imaju pravi baby boom - u šezdeset dana rođeno više od 30 mališana

U rodilištu Opće županijske bolnice Vukovar tijekom prošle godine rođeno je 395 beba što je za četiri bebe više nego što je rođeno 2016. Ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar Vesna Bosanac rekla je kako je vukovarska bolnica jedna od rijetkih bolnica u Hrvatskoj koja u proteklih par godina bilježi porast novorođene djece iz godine u godinu te istaknula da i majke i novorođenčad na Odjelu rodilišta imaju idealne uvjete.

bebe Pronatalitetna politika Rekorderi u naknadama za bebe: za prvo dijete čak 10.000 kuna