Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
EKOLOŠKA SVIJEST

Peticijom 'Autotrolejom, a ne automobilom!' traži se hitno rješavanje javnog prijevoza

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Kukuljan je na konferenciji za novinare ispred Gradske vijećnice na Korzu kazao kako je cilj peticije povratak na raniji broj polazaka autobusa, a građani je mogu potpisati na Korzu u petak 24. i 31. siječnja te u subotu 25. siječnja i 1. veljače

Voditelj građanske inicijative "Protiv skupog Energa" Josip Kukuljan u utorak je izvijestio da je ta inicijativa u subotu započela s prikupljanjem potpisa za peticiju "Autotrolejom, a ne automobilom!".

1. veljače Na otvorenju godine EPK u Rijeci 500 izvođača i 70 događanja

Peticija se potpisuje jer je riječki javni prijevoznik Autotrolej početkom godine smanjio broj vožnji autobusnih linija ali i izmijenio dionica nekih linija.

Kukuljan je na konferenciji za novinare ispred Gradske vijećnice na Korzu kazao kako je cilj peticije povratak na raniji broj polazaka autobusa, a građani je mogu potpisati na Korzu u petak 24. i 31. siječnja te u subotu 25. siječnja i 1. veljače.

"Umjesto da se u 21. stoljeću stanovništvo potiče na korištenje javnog prijevoza, radi se upravo suprotno, što je protivno našoj ekološkoj i društvenoj osviještenosti. Zato ovom akcijom želimo potaknuti odgovorne da se hitno nađu rješenja, kako bi se vratio broj polazaka prema starim voznim redovima Autotroleja," rekao je Kukuljan.

računalo novac iz EK Prošireno područje besplatne bežične mreže u Rijeci

Prikupljeni će potpisi, najavio je, biti predani direktoru Autotroleja Albertu Kontušu na sljedećoj sjednici riječkog Gradskog vijeća.