Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Zajednica športskih udruga Grada Zaprešića dodijelila je priznanja najboljima u sportu u prošloj godini

Petra i Luka najsportaši, a kuglaši i odbojkašice najekipe

1/3
Foto: Zaprešić
Predsjednik Zajednice športskih udruga Lovro Benčević zahvalio je Gradu na financijskoj potpori koja je u odnosu na prethodnu godinu uvećana za nešto više od 20 posto

Petra Galić (Odbojkaški klub Nebo) i Luka Bolanča (Kuglački klub Zaprešić) proglašeni su najboljim sportašima Grada Zaprešića u 2021. godini. Zajednica športskih udruga Grada Zaprešića dodijelila je priznanja najboljima u sportu u prošloj godini.

Luka je već godinama jedan od najvažnijih igrača Kuglačkog kluba, proglašen je najboljim igračem ekipe, a prošle godine  osvojio je ekipnu medalju na Europskom prvenstvu.  Kao hrvatski reprezentativac osvojio je i ekipnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Posebna priznanja

Petra je kapetanica seniorske ekipe Odbojkaškog kluba Nebo četvrtu godinu zaredom, a ekipa je ostvarila plasman u Superligu. Seniorskoj ekipi Kuglačkog kluba Zaprešić pripala je titula najbolje momčadi, dok je u ženskoj kategoriji titulu ponijela ekipa Odbojkaškog kluba Nebo.

Najperspektivnijim mladim sportašima proglašeni su Bea Ostrihon, Eugen Karakaš, Miro Jurkić, Fani Pleša, Ema Vrbas, Ema Jagić i Fani Gelo iz Taekwondo kluba Zaprešić, Matea Ostojić, Nika Šimunić i Filip Japundžić iz Atletskog  kluba Zaprešić, Ema Majetić, Lorena Džakula,  Lara Belovari i Sara Džakula iz Ženskog rukometnog kluba Zaprešić te Nola Robeli, Jan Capek i Vito Capek iz Kyokunshikai škole ratnika.

Iz Odbojkaškog kluba Nebo nagrađene su Dora Radošević i Luna Domiter, iz Ženskog košarkaškog kluba Jabuka Vida Ščrbačić, Iva Mušan, Sara Šimunčić i Mia Štoos te Lucijan Lulić, Lana Pavlinec i Luka Jakovina iz Kuglačkog kluba Zaprešić.

Dodijeljene su i druge pojedinačne i ekipne nagrade onima čiji su uspjesi obilježili prošlu godinu. Priznanje za najboljeg sportskog djelatnika dodijeljeno je Damiru Hulini (Ženski košarkaški klub Jabuka), a najboljim trenerom proglašen je Dražen Kasulan (Taekwondo klub Zaprešić). Najboljim sportskim kolektivom proglašen je Atletski klub Zaprešić, a dvojici članova dodijeljena su i posebna priznanja za izvanredne uspjehe.

Robert Starčević završio je jednu od najtežih trail utrka u svijetu “Ultra trail Mont Blanc 2021.”, kao 377. od ukupno 2011 natjecatelja. Tomislav Juras je pak na kultnoj hrvatskoj utrci “100 milja Istre” istrčao najtežu trasu od čak 168 kilometara, sa 6700 metara uspona, i to za 31 sat i 54 minute, zauzevši 37. mjesto od ukupno 186 natjecatelja. Time je postao i prvi član AK  Zaprešić sa završenom utrkom od 100 milja!

U Zajednicu športskih udruga grada Zaprešića su trenutno uključena 34 kluba, a broj od gotovo 3000 registriranih sportaša dovoljno govori o potrebi za ulaganjem u sport. Stoga je predsjednik Zajednice Lovro Benčević, uz čestitku nagrađenim sportašima,  uahvalio i  Gradu Zaprešiću na financijskoj potpori koja je u odnosu na prethodnu godinu uvećana za nešto više od 20 posto.

Uz to, Zaprešić je bogatiji i za jedan novi sportski objekt – modernu trodijelnu sportsku dvoranu OŠ Antuna Augustinčića koja je na raspolaganju sportašima za treninge i natjecanja.

Najbolji uvjeti

Čestitke svim sportašima i sportskim djelatnicima na postignutim rezultatima uputio je gradonačelnik Željko Turk.

– Neka vam ove nagrade budu poticaj za ostvarenje još boljih rezultata u budućnosti, a Grad će vas i nadalje pratiti i podupirati kako biste imali što bolje uvjete za treniranje i razvoj uspješnih sportskih karijera na ponos cijele lokalne zajednice, jer vi ste najbolji ambasadori i promotori našeg  grada, pa i zemlje – rekao je Turk.

Kako zbog pandemije dodjela priznanja prošle godine nije održana, ona su ovom su prilikom uručena i najboljima u 2020. godini.