Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Sastanak u Banskim dvorima

Plenković i Franković o turizmu i prometu na dubrovačkom području

Foto: Grad Dubrovnik
Na sastanku je bilo riječi o omogućavanju slijetanja charter letova kao privatnih zrakoplova s područja Europske unije i Velike Britanije u Zračnu luku Dubrovnik te mogućnosti uplovljavanja mega jahti

U povodu posljedica koje je prouzrokovala epidemija koronavirusa u sektoru turizma i prijevoza, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem. Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli kao i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Dubrovnik Počelo postavljanje brana u moru na kupalištima

Budući da je turizam najvažnija gospodarska grana na dubrovačkom području, gradonačelnik Franković istaknuo je nužnost specifičnih mjera pomoći za ovogodišnju turističku sezonu. U prvom redu, s obzirom na to da je Dubrovnik u potpunosti avio-destinacija, naglašena je važnost osiguranja pretpostavki za slijetanje međunarodnih letova u Zračnu luku Dubrovnik.

U tom smislu, na sastanku je bilo riječi o omogućavanju slijetanja charter letova kao privatnih zrakoplova s područja Europske unije i Velike Britanije u Zračnu luku Dubrovnik te mogućnosti uplovljavanja mega jahti. Usto, bilo je riječi i o projektu gradnje novog putničkog terminala u luci Dubrovnik.

Za najmlađe Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad

Zaključeno je da će zajedničko djelovanje, povoljna epidemiološka situacija, kao i paket mjera pomoći gospodarstvu koji je donijela Vlada, omogućiti stabilno poslovanje gospodarstvenicima u turističkom sektoru.