Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Za najmlađe

Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad

1/10
Foto: Grad Dubrovnik
Radovi izvedeni na dječjem igralištu, između ostalog, uključivali su uklanjanje starih i oštećenih te postavljanje novih sprava - klackalice s oprugama, njihalice, ljuljački i vrtuljka

Završena je obnova i uređenje dječjeg igrališta na Šetalištu kralja Zvonimira u Uvali Lapad.

bez podnošenja zahtjeva Privatnim iznajmljivačima otpisuje se paušal za drugi kvartal

Radovi izvedeni na dječjem igralištu uključivali su uklanjanje starih i oštećenih te postavljanje novih sprava - klackalice s oprugama, njihalice, ljuljački i vrtuljka. Sanacija i uređenje igrališta za najmlađe sugrađane obuhvatilo je i ugradnju novih betonskih temelja s gumenom anti-stres podlogom koja je zamijenila dotrajalu, neupotrebljivu podlogu, kao i popravak višenamjenske sprave s toboganom. Prebojani su zidovi, uklonjeni su oštećeni betonski rubnjaci te je postavljen ui sustav videonadzora s tri kamere. Preostalo je još postaviti tri od ukupno četiri rasvjetna stupa s LED rasvjetom, što će se izvesti u nekoliko narednih dana.

Ukupan iznos obnove i uređenja dječjeg igrališta iznosi 262.446,29 kuna (+ PDV), a prema nalogu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, radove je izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na poslovima održavanja dječjih i sportskih igrališta.

Druga međunarodna donacija Kineski grad prijatelj Sanya donirao Dubrovniku 6000 zaštitnih maski

Grad Dubrovnik korisnicima igrališta, roditeljima i djeci, upućuje preporuku da se i dalje pridržavaju važećih općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poglavito onih koje se odnose na osobnu higijenu i održavanje socijalne distance.