Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovnik

Počelo postavljanje brana u moru na kupalištima

1/10
Foto: Grad Dubrovnik
Pozivaju se građani ako uoče da je došlo do oštećenja brana o tome obavijeste nadležni Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more

S približavanjem sezone kupanja počelo je i postavljanje psiholoških brana u moru na 30 plaža i kupališta na području Grada Dubrovnika, koje nisu pod koncesijama. Postavlja ih Ronilački klub Dubrovnik, kao ugovorni izvršitelj usluge koja uključuje i održavanje i skidanja psiholoških brana te redoviti pregled njihovog stanja.

bez podnošenja zahtjeva Privatnim iznajmljivačima otpisuje se paušal za drugi kvartal

Grad Dubrovnik svake godine ulaže znatna sredstva u održavanje i nabavu novih brana kako bi se korisnici kupališta osjećali što sigurnije, a pozivaju se građani ako uoče da je došlo do njihovih oštećenja o tome obavijeste nadležni Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more.

S obzirom na to da su psihološke brane isključivo vlasništvo Grada Dubrovnika, nitko osim ugovornog izvršitelja usluge nije ih ovlašten pomicati ili mijenjati opseg zaštićenog područja te se ujedno mole građani da bilo kakve intervencije neovlaštenih trećih osoba prijave nadležnom upravnom odjelu.

Za najmlađe Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad

Ovaj tjedan krenulo se i sa sezonskim uređenjem plaža. Zbog ograničenih financijskih sredstava radovi će biti reducirani, ali će se kupališta privesti svrsi na optimalan način, uzimajući u obzir činjenicu da su proteklu zimu zabilježena velika oštećenja pod orkanskim udarima valova.