Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Do 15. ožujka

Počela humanitarna akcija za splitsku Kliniku za dječje bolesti "Budi mi prijatelj"

Foto: Milan Šabić/PIXSELL
U sljedećih će se sedam tjedana na 181 označenom proizvodu, među kojima su pelene, dječje kašice, hrana, sokovi i vlažne maramice, izdvajati određeni iznos, 10 kuna za veće i skuplje proizvode, a za manje kunu. Akcija se provodi u svih 214 "Tommy" prodavaonica diljem Hrvatske

U humanitarnoj akciji za Kliniku za dječje bolesti splitskoga KBC-a "Budi mi prijatelj" u prodavaonicama "Tommy" do 15. ožujka kupnjom označenih dječjih proizvoda prikupit će se, kako se očekuje, više stotina tisuća kuna, najavljeno je u splitskoj bolnici.

Najbolje od turizma Županija partner sajma GAST u Splitu

​Z​amjenik ravnatelja splitskoga KBC-a Krešimir Dolić je rekao da je riječ o hvalevrijednoj humanitarnoj akciji te da im je uvijek drago kad lokalna samouprava ili gospodarstvenici prepoznaju potrebe zdravstva.

- Pokretač je tvrtka 'Tommy', predložili su nam projekt koji smo objeručke prihvatili, sve kako bismo poboljšali zdravstveni standard i skrb za djecu - rekao je Dolić, koji vjeruje da će akcija biti uspješna.

 Direktor korporativnih komunikacija te tvrtke Dario Mamić je rekao da su više puta i u drugim gradovima imali slične donacije i aktivnosti u kojima su ulagali u zdravstvenu skrb i obrazovni sustav.

- Nismo slučajno odabrali Kliniku za dječje bolesti jer mislim da je ta klinika referentna točka. Ta stručnost, kompetencija i profesionalizam koje liječnici pokazuju su neupitni. S ovim što dajemo i doniramo poboljšat ćemo tehničke uvjete - rekao je Mamić.

Direktor marketinga tvrtke "Tommy" Aljoša Bašić je rekao da će se sljedećih sedam tjedana na 181 proizvodu, među kojima su pelene, dječje kašice, hrana, sokovi i vlažne maramice, odvajati određeni iznos, tako da će se za veće i skuplje proizvode izdvajati deset kuna, a za manje kunu. Akcija se provodi u svih 214 prodavaonica diljem Hrvatske.

Vrijednost 62 milijuna kuna Do kraja 2020. u Splitu više od 15.000 novih svjetiljki javne rasvjete

- Svi građani koji za vrijeme naše akcije budu kupovali posebno označene proizvode za djecu izložene na policama Tommyja prisilit će nas i dobavljače da odvajamo za tu humanitarnu akciju. Ovaj projekt je poduprlo Ministarstvo zdravstva. Očekujemo da ćemo u humanitarnoj akciji prikupiti više stotina tisuća kuna - najavio je Bašić.

Od prikupljenog novca u bolnici namjeravaju zanoviti postelje za standardnu njegu te kupiti primjerene fotelje za razvlačenje za boravak roditelja uz svaku postelju.