Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Rezultat javnih tribina

Počela obnova pješačkog mosta preko Bosuta

Najavljeno je kako će se tijekom obnove napraviti blaži spust za bicikliste te će se most malo proširiti
Foto: Vinkovci

Jedan od prijedloga građana koji su se mogli čuti na tribinama po mjesnim odborima bila je i potreba obnove pješačkog mosta preko Bosuta koji spaja Ulicu Josipa Kozarca i Ulicu Dragutina Žanića Karle. Gradske su vlasti promptno krenule u obnovu mosta koji svakodnevno koristi velik broj ljudi te je nužna njegova sigurnost.

Najavljeno je kako će se tijekom obnove napraviti blaži spust za bicikliste te će se most malo proširiti. Na dijelu prema Lenijama bit će napravljena i rampa koja će ublažiti uspon. Isto tako bit će uređen i okoliš oko samoga mosta, obojit će se ograda te će se urediti pješački prijelaz u Ulici Dragutina Žanića Karla kako bi građani uz sigurniji most imali i sigurniji pješački prijelaz. U obnovu mosta vinkovačke gradske vlasti krenule su u suradnji s Hrvatskim vodama.

"Jesenski đir" nije bio natjecateljskog karaktera, odnosno bila je to lagana vožnja biciklom oko grada, uz smijeh i ugodno druženje, ali i razgledavanje okolice Održana prva jesenska biciklijada u Vinkovcima Jesenski đir okupio 300-tinjak biciklista iz grada i okolice Vinkovačka tržnica građanima nudi domaće proizvode od 50-tak OPG-ova s područja grada i okolice od kojih je dvadesetak njih prešlo u zatvoreni dio tržnice Vinkovci prvi put u svojoj povijesti dobili zatvorenu tržnicu Nova, zatvorena tržnica – tu su lokalni OPG-ovci, a stiže i ribarnica Nagrada za akciju Od izvora do mora Od izvora do mora Vinkovci prvi u kategoriji srednjih gradova