Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
PROJEKT JE VRIJEDAN 3,1 MILIJUNA KUNA, A ROK ZA ZAVRŠETAK JE 70 DANA

Počela obnova Tomaševićeve

Foto: Grad Velika Gorica
U sklopu rekonstrukcije planirana je i pješačka staza koja je odvojena od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom, a duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika predviđena su parkirališta

Započela je rekonstrukcija Ulice kralja Stjepana Tomaševića koja obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika šest metara s jednostranom pješačkom stazom širine 1,25 do tri metra s južne strane te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane.

RASPISAN JE NATJEČAJ ZA IZVOĐAČA RADOVA HNS financira postavu travnjaka na stadionu

U sklopu rekonstrukcije planirana je i pješačka staza koja je odvojena od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom, a duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika predviđena su parkirališta. Ukupno je projektirano 48 parkirališnih mjesta od kojih su tri za osobe s invaliditetom. U sklopu radova bit će riješena i odvodnja prometnice, a VG Vodoopskrba će napraviti i zamjenu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda u Tomaševićevoj s kućnim priključcima. Vrijednost radova iznosi 3,1 milijuna kuna, a rok izvršenja je 70 radnih dana. Novo gradilište je obišao i v.d. gradonačelnika, Krešimir Ačkar.

– Zadovoljan sam početkom radova i činjenicom da nastavljamo s uređenjem naših prometnica kako u centru tako i u ruralnom dijelu našeg grada. Briga o sigurnosti sudionika prometa i uređenje prometnica jedan su od prioriteta upravljanja gradom i mogu najaviti da ćemo s tom praksom nastaviti i dalje – izjavio je Ačkar.

Iz Grada navode da će dodatno biti napravljena sanacija kolničke konstrukcije u dužini od 90 metara koja vodi prema dječjem vrtiću uz sanaciju pješačke staze u dužini od 80 metara, a na zahtjev stanara će se ugraditi i ploha za smirivanje prometa.