Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Predani ključevi

Počelo karnevalsko ludilo u Puli, maškare zavladale gradom

Pula predaja ključa maškarama
Foto: Grad Pula
Karnevalska povorka održat će se 18. veljače, a centrom grada će proći će maškarane grupe

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Cvekom i istarskim županom Valterom Flegom predao je ključeve grada maškarama koje će Pulom vladati sve do 28. veljače, kada maškarana priča završava paljenjem pusta na Velom Vrhu.

Pristigle maškare srdačno je pozdravio gradonačelnik koji je ovim putem izrazio zadovoljstvo nastavkom karnevalske tradicije u Puli. - Želim vam vesele maškare te puno sreće i uspjeha u vladanju gradom - kazao je Miletić.

Prije same predaje ključa, uslijedio je šaljivi skeč u sklopu kojega je car Vespaziajn iznio svoje zahtjeve i viđenje Pule. Između ostalog zaželio je da se Puli vrati carski sjaj te da se njegova Arena upiše na listu UNESCO -a. Nakon kratkog pregovaranja skupini maškara predani su ključevi čime je službeno označen početak karnevala u Puli. Maškare će tako već danas, kao suvereni vladari grada, na Velom Vrhu kraj semafora i restorana Gardelin u 17.00 sati podići Pust.

Slijedi velika karnevalska povorka koja će se održati 18. veljače. Centrom grada će tada prodefilirati maškarane grupe, a maskenbal će se nastaviti na Portarati uz The Night Express.