Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
povijesni i kulturni resurs

Počinje festival posvećen sisačkoj industriji

Željezara Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Program Dana industrijske baštine i ove godine uključit će lokalnu zajednicu kao i posjetitelje grada kroz radionice, obilaske industrijskih pogona, izložbe i predavanja

Večerašnjim otvorenjem izložbe pod nazivom 'Željezara Sisak – nedovršeni gigant' posvećene 80. godišnjici tvornice počet će ovogodišnji Dani industrijske baštine grada Siska koji će trajati do 29. rujna. Cilj organizatora manifestacije, Gradskog muzeja Sisak s partnerima, prezentacija je iznimnog povijesnog i kulturnog resursa koji je obilježio povijest grada Siska od druge polovice 19. stoljeća do današnjeg vremena.

Program Dana industrijske baštine i ove godine uključit će lokalnu zajednicu kao i posjetitelje grada kroz radionice, obilaske industrijskih pogona, izložbe i predavanja. 

U subotu je tradicionalni Festival piva u Sisku, u sklopu kojeg će se moći obići i pogoni nekadašnjih sisačkih pivovara, te uživati u ponudi craft pivovara te nastupima Picksiebnera i Bajage. 

Do kraja mjeseca održat će se izložba pod nazivom 'Foto maraton – industrijska baština Siska',  3. biciklijada po industrijskoj baštini grada Siska te prezentacija zbornika radova nastalog u sklopu međunarodnog znanstvenog skupa SPark koji je održan 2015. godine u Sisku, a posvećen obnovi skulptura na otvorenom.

Gradilište središnjeg paviljona Opće bolnice u Sisku Radovi na tzv. središnjem paviljonu sisačke bolnice dobro napreduju Novim objektom i novom opremom žele privući pacijente iz drugih županija