Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Početak radova očekuje se u sljedećim mjesecima

Počinje gradnja Centra za starije osobe te jačanje suradnje sa Sunjom

storyeditor/2024-08-16/potpisivanje_ugovora_Centar_za_starije_i_nemocne.jpg
Foto: Našice Ugovor su potpisali gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa i član Uprave Projektgradnje
Ova investicija, vrijedna gotovo 11 milijuna eura, označava dugoočekivani razvojni korak za Našice, nakon što je zemljište osigurano još prije 35 godina

Gradska uprava Našica nedavno je svjedočila potpisivanju važnog ugovora između Grada Našica, Projektgradnje d.o.o., i Osijek Koteksa d.d., kojim je službeno započet projekt gradnje Centra za starije i nemoćne osobe. Ugovor su potpisali gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa i član Uprave Projektgradnje. Ova investicija, vrijedna gotovo 11 milijuna eura, označava dugoočekivani razvojni korak za Našice, nakon što je zemljište osigurano još prije 35 godina. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je važnost ovog projekta, naglasivši kako se gradnja Centra iščekivala gotovo četiri desetljeća. Početak radova očekuje se u sljedećim mjesecima, a njihovo predviđeno trajanje je 18 mjeseci.

127 ležajeva za smještaj

Centar za starije i nemoćne osobe, koji će se prostirati na površini od 4000 četvornih metara, bit će sagrađen po najvišim zapadnoeuropskim standardima. Planira se osigurati 127 ležajeva za smještaj osoba III. i IV. skupine funkcionalno ovisnih osoba, uključujući oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija. Uz mogućnost poludnevnog i cjelodnevnog boravka, Centar će pružati i izvaninstitucijske usluge, kao što je pomoć u kući. Kako bi se zadovoljile potrebe korisnika, u Centru će biti zaposleno 85 djelatnika različitih profila, čime se dodatno doprinosi lokalnom zapošljavanju. Zoran Škorić naglasio je kako je ovo prvi zajednički projekt na području Našica te obećao da će radovi biti odrađeni kvalitetno i u roku.

Istodobno, Našice nastavljaju produbljivati prijateljske odnose s Općinom Sunja. Ondje je, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji između gradonačelnika Našica Krešimira Kašube i načelnika Sunje Grge Dragičevića. Ova suradnja, koja traje već sedam godina, temelji se na utrci "Od Velikog do Malog Vukovara", koju organizira Udruga rekreativnog trčanja "Nexe Team" iz Našica. Cilj je utrke promicanje istine o Domovinskom ratu i očuvanje sjećanja na vrijeme kada je Sunja pretrpjela velike žrtve, dobivši naziv "Mali Vukovar".

Sporazum između Našica i Sunje predviđa široku suradnju na područjima kulture, sporta, susreta građana, udruga, lokalne samouprave, gospodarstva i turizma. Posebna pozornost bit će posvećena proširenju suradnje na svim područjima života, a sve udruge iz oba mjesta pozvane su da sudjeluju u zajedničkim projektima. Dodatno, cilj je sporazuma poticanje lokalnih poduzeća i obrta na sudjelovanje u partnerskim projektima, što će doprinijeti razmjeni dobara i proširenju tržišta.

Nova radna mjesta

Ovi projekti, gradnja Centra za starije i nemoćne te formaliziranje suradnje sa Sunjom, predstavljaju važne korake prema unapređenju kvalitete života u Našicama i šire. Investicija u Centar ne samo da će pružiti prijeko potrebne usluge za starije i nemoćne osobe nego će i osigurati nova radna mjesta, dok će produbljenje suradnje sa Sunjom otvoriti nove mogućnosti za kulturnu i gospodarsku razmjenu, jačajući povezanost među zajednicama. Oba događaja svjedoče o predanosti lokalnih vlasti u ostvarivanju ciljeva koji vode k održivom razvoju i boljem životu svih građana.

storyeditor/2024-08-16/PXL_230119_23328548.jpg Energetska obnova Vlada odobrila 12 milijuna € za Opću bolnicu Dubrovnik storyeditor/2024-08-16/Zlata_Krznaric__autor_Drazen_Kopac.JPG Osim povelja, dodijeljena je i Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Priznanja Županije pojedincima i udrugama za doprinos zajednici storyeditor/2024-08-15/DSC_6212.JPG U bolnici imamo zaista kvalitetan kadar, koji moramo zadržati, kaže Celjak Sisačka bolnica postaje jedna od najmodernijih hrvatskih bolnica