Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
RADOVI POČINJU OVAJ TJEDAN, VOZAČI SE POZIVAJU NA STRPLJENJE

Počinje gradnja novog rotora

Foto: Grad Koprivnica
Rok izvođenja radova je tri mjeseca i ovisan je o vremenskim prilikama

Prošli tjedan u posao je uveden izvođač radova na rekonstrukciji velikog raskrižja Ulice braće Radića i Ivana Sabolića u Koprivnici u kružno raskrižje, odnosno rotor.

Dan sjećanja na žrtve Obilježena tužna 80. obljetnica od osnutka ustaškog logora Danica, prvog u NDH

Nakon uvođenja u posao izvođač radova u roku od desetak dana pokrenut će radove na rekonstrukciji raskrižja, a o čemu će građani i ostali sudionici u prometu putem medija biti pravodobno obaviješteni, izvijestili su iz Gradske uprave. Prometovanje kroz to raskrižje smanjenim će tempom i uz poseban oprez biti omogućeno tijekom cjelokupnog izvođenja radova, osim u kraćim razdobljima, o čemu će također biti poslana pravodobna javna obavijest.

Rok izvođenja radova je tri mjeseca i ovisan je o vremenskim prilikama. Sve bi, dakle, trebalo biti dovršeno najkasnije do kraja srpnja ove godine.

– Molimo sudionike u prometu, kao i ostalo građanstvo, za strpljenje, poštivanje privremene prometne signalizacije te poseban oprez u prometovanju pri izvođenju radova – pozivaju na strpljenje u Gradskoj upravi.

Proljeće u Karlovcu U obilazak grada na četiri rijeke povest će vas Nikola Tesla ili Marija Terezija

Riječ je o rotoru na križanju Ulice braće Radića (dio državne ceste D-41) sa Sabolićevom i Ulicom Stari Brežanec u Koprivnici. Investicija je natječajem i troškovnikom procijenjena na oko 4,9 milijuna kuna s PDV-om, a rotor će graditi tvrtka Colas Hrvatska sa sjedištem u Varaždinu koja je ponudila četiri milijuna kuna, odnosno 3,24 milijuna bez PDV-a. Dio je to francuske grupacije Colas, najveće kompanije specijalizirane za niskogradnju u Europi s poslovnim sustavima u 50 zemalja.

Colas Hrvatska nekad je bila tvrtka Cesta Varaždin.