Izbornik
Naslovnica Gradovi
NA LOKACIJI OBJEKTA U CRNICI

Počinju radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Šibeniku

Foto: Grad Šibenik
Ugovor su potpisali gradonačelnik Željko Burić i Antonio Perica, direktor tvrtke Minigradnja d.o.o.

Ugovor o radovima na izgradnji dječjeg vrtića “Ljubica” u Šibeniku potpisali su gradonačelnik Željko Burić i izabrani izvođač radova, direktor tvrtke Minigradnja d.o.o. Antonio Perica. Novi dječji vrtić bit će izgrađen na lokaciji postojećeg montažnog objekta u Crnici, izvijestili su iz gradske uprave.

Objekt je u cijelosti financiran europskim novcem Prigradsko naselje Starigrad dobilo novi dječji vrtić “Jabučica” za 60 mališana

– Raduje me što je ovo poslije dugo vremena, otkako smo otvorili vrtić Mali Mihovil na Jamnjaku, prvi dječji vrtić u Šibeniku koji će se graditi iz temelja. Bit će to moderno opremljen objekt usklađen sa svim državnim pedagoškim standardima, koji će mnogo značiti za stanovnike ove velike gradske četvrti i njihovu djecu, ali i našu predškolsku ustanovu “Smilje” koja će ovdje dobiti prostorije za svoje popratne službe – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je kako je Grad Šibenik za potrebe projekta riješio imovinsko-pravne odnose te otkupio dodatnih 200 m2 prostora te će se površina novog dječjeg vrtića prostirati na parceli ukupne površine tisuću i pol četvornih metara, istaknuli su iz Grada.

SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE Lampaši u obliku Vukovarskog vodotornja

– Objekt će se sastojati od podruma, prizemlja, 1. kata, te ravnog krova na koji će se moći izaći i na kojem će biti uređena površina za igru. Primit će oko 80 djece, a postat će centralni dječji vrtić za predškolsku ustanovu „Smilje“ budući da će se ovdje nalaziti centralna praonica, centralni arhiv te stručne službe – naveo je Mileta. Vrijednost potpisanog ugovora je 11,676.040,50 kuna bez PDV-a.