Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Objekt je u cijelosti financiran europskim novcem

Prigradsko naselje Starigrad dobilo novi dječji vrtić “Jabučica” za 60 mališana

Foto: Robert Mihaljević
Koprivnica je u predškolskom i školskom obrazovanju pokrenula investicijski ciklus vrijedan više od 100 milijuna kuna, otkrio je gradonačelnik Mišel Jakšić

Prvog dana prosinca otvoren je novi dječji vrtić u koprivničkome prigradskom naselju Starigrad sagrađen u cijelosti novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U vrtić simpatično nazvan “Jabučica” 1. prosinca krenula su ukupno 52 mališana. Malena Hana (3) i Ena (2), sestrice, stigle su do vrtića u pratnji mame Gabrijele Dukarić. Svi su bili ponosni na “Jabučicu”.

Smart city 2020. u rukama gradonačelnika Smart city 2020. Koprivnici zbog potpora ICT tvrtkama, startupima... priznanje za ‘najpametniji grad’

– Presretna sam što smo dobili smještaj za obje naše djevojčice u novom vrtiću. Dosad nam je Hana bila u vrtiću, a Ena nije, te je bio pravi izazov snaći se oko čuvanja i organizacije odlaska na posao. Sad ćemo se ujutro mnogo lakše organizirati – priča mama Gabrijela.

Koprivnica tako od prošlog tjedna ima novi vrtić vrijedan 8,4 milijuna kuna koji djeluje u sklopu gradskog Dječjeg vrtića “Tratinčica”. Objekt su prošli tjedan, dan uoči službenog početka rada, obišli gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal sa suradnicima i novinarima. Psihologinja Dječjeg vrtića “Tratinčica” Paula Kuharić napomenula je kako je novi vrtić u Starigradu kapaciteta 60 mališana. Očekuje da će sva mjesta biti popunjena.

PRIGODNO BLAGDANSKO DARIVANJE Božićnice za 1700 umirovljenika i 300 djece

– U novom vrtiću zaposleno je šest odgojiteljica i dvije spremačice – ističe Paula Kuharić koja posebno naglašava kako je objekt sagrađen neposredno uz školu. Gradonačelnik Mišel Jakšić objasnio je kako je i taj projekt koji je u cijelosti financiran europskim novcem još jedan dokaz da je Koprivnica među najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava.

– Koprivnica je u predškolskom i školskom obrazovanju pokrenula investicijski ciklus vrijedan više od 100 milijuna kuna, čime se malo koji grad može pohvaliti – otkrio je gradonačelnik.

SPREMNI ZA SNIJEG Smotra gradske zimske službe

Osim ovog novog vrtića, obnovljen je vrtićki objekt u Generalićevoj u centru grada, energetski su obnovljene zgrade dviju osnovnih škola, gradi se nova dvorana kod treće osnovne škole, a ovih dana potpisuje se ugovor o gradnji nove, četvrte osnovne škole Podolice. Osnovna škola Podolice s pripadajućom sportskom dvoranom stajat će više od 50 milijuna kuna i trebala bi biti dovršena do jeseni 2022. Gradske vlasti te jeseni planiraju uvesti jednosmjensku nastavu u svim osnovnim školama.

Radove na novom dječjem vrtiću u Starigradu u rekordnom su roku izveli đurđevačka Bistra i međimurski Tehnix. Počeli su potkraj travnja, a dovršeni početkom studenoga. Dakle, vrtić je podignut za samo šest mjeseci.