Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Na snazi privremena regulacija

Počinju radovi na jednom od najkritičnijih prometnih raskrižja u Puli

uređenje raskrižja u Puli
Foto: Grad Pula
Rakovčeva ulica ima privoze s dvije prometne trake istog smjera, pa se tako od subote, kada kreću radovi, uvodi privremena regulacija prometa na spomenutom križanju

Kako bi se na jednom od najkritičnijih prometnih raskrižja u Puli povećala sigurnost svih sudionika u prometu, u subotu 18. veljače započet će pripremni radovi zamjene postojećeg semaforiziranog stupa na raskrižju Vukovarske s Rakovčevom ulicom.

Predviđena je zamjena dosadašnjeg semafora tzv. konzolnim nosačima za dodatnu semaforsku lanternu i putokaznu signalizaciju kako bi se povećala vidljivost svih sudionika u prometu.

Radovi gotovi do kraja mjeseca

Budući da Rakovčeva ulica ima privoze s dvije prometne trake istog smjera, od subote 18. veljače uvodi se privremena regulacija prometa na spomenutom križanju. Lijeva privozna prometna traka na Rakovčevoj ulici ostaje u funkciji dok će se desna za vrijeme radova privremeno zatvoriti radi pristupa gradilištu strojeva kako bi se izradio armirano-betonski temelj i postavio konzolni nosač. Na samom raskrižju privremeno neće biti moguće skrenuti u Vukovarsku ulicu (prema OŠ Tone Peruška), dok će svi ostali smjerovi biti prohodni. Radovi bi prema planu trebali biti okončani do kraja veljače.

- Za vrijeme izvođenja radova semafori neće raditi stoga se mole svi sudionici u prometu na dodatni oprez i na poštivanje privremene regulacije prometa - kažu iz gradske uprave.

Nakon završetka radova na raskrižju Rakovčeve i Vukovarske ulice, započet će istovjetni radovi i na križanju Stankovićeve i Vukovarske ulice, a o samom početku radova, kao i režimu privremenog prometovanja,  javnost će na vrijeme biti obaviještena.