Izbornik
Naslovnica Gradovi
Potpisan ugovor za rušenje ostatka doma ispod Opće bolnice i čišćenje gradilišta

Počinju radovi na pripremi gradnje novog doma za starije osobe

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor s izvođačem Inženjering georad d. o. o. iz Makarske, koje zastupa direktorica Marina Selak, uz prisutnost pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paule Pikunić
Foto: Grad Dubrovnik
Riječ je o objektu čija je gradnja prekinuta u ranoj fazi izgradnje prije više od 30 godina, u zapuštenom i derutnom stanju koje ne predstavlja bazu za nastavak gradnje

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor za izvođenje radova rušenja i čišćenja gradilišta Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik. Na istoj parceli gradit će se novi, suvremeni dom za starije osobe. Postojeću oronulu i nikad dovršenu građevinu potrebno je ukloniti kako bi se moglo pristupiti novogradnji budućeg doma.

Predviđeni početak izvođenja radova rušenja i čišćenja gradilišta je tijekom ovoga tjedna, a rok završetka 44 dana od dana uvođenja u posao.

Riječ je o objektu čija je gradnja prekinuta u ranoj fazi izgradnje prije više od 30 godina, u zapuštenom i derutnom stanju koje ne predstavlja bazu za nastavak gradnje. Novi dom za starije i nemoćne, za koji je ishođena i građevinska dozvola, gradit će se po svim suvremenim standardima. Bit će kapaciteta za oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju, a realizacijom ovog prioritetnog projekta u segmentu socijalne skrbi, dubrovačkim će umirovljenicima osigurati standard koji im je godinama nedostajao.

Projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne s cjelokupnom potrebnom dokumentacijom prijavljen je na sufinanciranje u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge)" Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Uz Dom za starije i nemoćne tipa hotela u Gružu, izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice zadovoljit će se većina potreba smještaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi.

Ugovor za izvođenje radova rušenja i čišćenja gradilišta vrijedan je 197.063,75 eura s PDV-om, potpisan je s izvođačem Inženjering georad d. o. o. iz Makarske, koje zastupa direktorica Marina Selak, uz prisutnost pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paule Pikunić.

KAPITALNE INVESTICIJE u gradu Čakovcu okrenute su europskim sredstvima, što će se gradu višestruko vratiti, ističe gradonačelnica Ljerka Cividini, kojoj je vrijednu projektnu omotnicu uručio ministar Šime Erlić Četiri zone aktivnog življenja Podzemna garaža, uređenje trgova i centar kreativnosti VELIKA GORICA danas je jedno od najpoželjnijih mjesta za život u Hrvatskoj, prvi smo na listi gradova u odnosu na broj doseljenih i odseljenih stanovnika, istaknuo je gradonačelnik Najopsežniji program uređenja i asfaltiranja prometnica u povijesti grada U Veliku Goricu uloženo je više od 20 milijuna eura bespovratnih sredstava PREVENTIVA je najbolji način suočavanja sa zdravstvenim problemima Prevencijom do zdravlja Pilot-projekt "Preventivni zdravstveni pregledi" počeo u Domu zdravlja Osječko-baranjske županije