Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Osigurali božićnice za socijalno najugroženije skupine

Podigli cenzus za isplatu, zahtjevi do 28. listopada

storyeditor/2024-10-05/PXL_211223_107774106.jpg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL PRAVO NA ISPLATU imaju umirovljenici, osobe s invaliditetom, nezaposleni...

Grad Samobor i ove je godine osigurao isplatu božićnica za sve umirovljenike, osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje te nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, kao i korisnike nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem na području grada Samobora koji imaju mirovinska i ostala primanja do 400 eura. Ove je godine cenzus za isplatu značajno podignut s prošlogodišnjih 320 eura na 400 eura, što je još jedna u nizu socijalnih mjera usmjerenih na osiguravanje boljeg životnog standarda socijalno najugroženijim skupinama sugrađana s ciljem stvaranja Samobora – grada po mjeri čovjeka.

Pravo na isplatu božićnice imaju podnositelji zahtjeva koji udovoljavaju sljedećim općim uvjetima: da su državljani RH, da imaju prebivalište na području grada Samobora te da imaju status umirovljenika, osobe s invaliditetom, korisnika nacionalne naknade za starije osobe ili nezaposlenog branitelja iz Domovinskog rata. Podnositeljima zahtjeva koji imaju primanja do 250 eura isplatit će se božićnica u iznosu od 85 eura, onima čija primanja iznose do 325 eura isplatit će se iznos od 60 eura, a onima koji dobivaju primanja do 400 eura, isplatit će se iznos od 45 eura, koliko će dobiti i oni sa statusom nezaposlene osobe.

Uz popunjeni obrazac potrebno je priložiti i presliku osobne iskaznice s vidljivim OIB-om, dokaz o mirovinskim primanjima te dokaz o statusu podnositelja. Zahtjeve možete predati od 7. do 28. listopada na Urudžbeni zapisnik Grada Samobora ili na mail adresu bozicnice@samobor.hr. Isplate će se provoditi putem Fine u Ulici Ljudevita Gaja 2, od 4. studenoga do 7. prosinca, a prilikom isplate podnositelji zahtjeva dužni su predočiti osobnu iskaznicu i dokaz o OIB-u. Božićnica će se iznimno isplatiti drugoj osobi koja je uz navedene dokumente dužna predočiti i svoju osobnu iskaznicu, za one podnositelje zahtjeva koji zbog bolesti ili nekog drugog razloga nisu u mogućnosti doći osobno. Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona 01/3378 132. 

storyeditor/2024-10-04/doku_2.jpg Ove godine zemlja partner festivala je Norveška 19. DOKUart otvorio "Songs of Earth", norveški kandidat za Oscara storyeditor/2024-10-04/foto_2__1___1_.JPG Dva multifunkcionalna igrališta, igralište za 3x3 košarku, staze za rolanje i trčanje... Nekadašnje odlagalište otpada postaje zelena oaza prepuna sadržaja storyeditor/2024-10-04/smz_b_slar_hitna_kutina.JPG Velika ulaganja u zdravstvo SMŽ-a Nova vozila hitne medicinske pomoći za Moslavinu