Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Velika ulaganja u zdravstvo SMŽ-a

Nova vozila hitne medicinske pomoći za Moslavinu

storyeditor/2024-10-04/smz_b_slar_hitna_kutina.JPG
Foto: SMŽ VOZILA pokrivaju cijelu županiju, treću po veličini u Hrvatskoj, a godišnje prijeđu više od 2 milijuna kilometara

Novo vozilo hitne medicinske pomoći prošlog je tjedna dobila Ispostava Zavoda za hitnu medicinsku pomoć SMŽ-a u Kutini. Vozilo su na korištenje ispostavi u Kutini predali župan Ivan Celjak, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu SMŽ-a Silvija Desić Basarić.

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije ove će godine dobiti ukupno 12 novih vozila hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza, što predstavlja jedno od najvećih ulaganja u modernizaciju voznog parka Zavoda.

Jedno novo vozilo Zavodu je isporučeno u siječnju ove godine, krajem rujna isporučena su još dva nova vozila, a 9 ih pristiže u listopadu i studenom ove godine.

Novo vozilo u vrijednosti 120 tisuća eura financirao je Grad Kutina, a gradonačelnik Zlatko Babić ističe da uvijek nastoje pomoći Zavodu koji se brine o građanima Kutine u trenucima kada je njima najteže.

Drugo pristiglo vozilo hitne medicinske pomoći koristit će se na području Popovače i Velike Ludine.

– Također, nabavili smo vozilo i za drugi dio Moslavine, odnosno za područje Popovače i Velike Ludine. To vozilo su sufinancirali Grad Popovača i Općina Velika Ludina – rekao je župan Celjak.

Važnost nabave novih vozila ističe i ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu pomoć Silvija Desić Basarić koja kaže da njihova vozila, s obzirom na to da pokrivaju cijelo područje županije koja je treća po veličini županija u Hrvatskoj, godišnje prijeđu više od 2 milijuna kilometara.

storyeditor/2024-10-04/cetiri_skole_A.jpg Osnovna škola Braće Radić dobit će čak 2600 novih četvornih metara školskog prostora Grad će u iduće dvije godine sagraditi čak četiri nove osnovne škole storyeditor/2024-10-04/a_palijativa_foto_kristijan_toplak.jpg Uskoro počinje adaptacija prostora U Palijativnom stacionaru u Virovitici bit će osam postelja storyeditor/2024-10-06/PXL_121022_96090234.jpg Tradicionalni Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske Manifestacija koja 21 godinu promovira plesnu umjetnost