Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Dva tjedna zabave

Podizanjem pusta Pjerina počele maškare u porečkoj Novoj Vasi

maškare u porečkoj Novoj Vasi
Foto: Grad Poreč
Maškarane grupe svima će se pokazati u nedjelju, 26. veljače u tradicionalnoj maškaranoj povorci koja će od ranog jutra obići susjedna naselja

Tradicija održavanja maškara, koju mještani Nove Vasi godinama brižljivo čuvaju, i ove je godine otpočela podizanjem pusta Pjerina Žgabucina u nedjelju u samom središtu naselja. Time je Nova Vas još jednom postala karnevalsko središte Poreča, a mještani su se potrudili da tijekom iduća dva tjedna zabave ne nedostaje.

Maskenbal, te izbor najljepše maske i maškarane grupe održat će se u subotu, 18. veljače na polivalentnom igralištu u Novoj Vasi, a okupljene će zabavljati Funbox bend. Maškarane grupe svima će se pokazati u nedjelju, 26. veljače u tradicionalnoj maškaranoj povorci koja će od ranog jutra obići susjedna naselja, a utorak, 28. veljače rezerviran je za neizostavnu šentencu pustu.

Program na Dan pusta počinje okupljanjem maškarane povorke, novovaških bajkera Highlandersa, učenika područne osnovne škole Nova Vas, djece iz dječjeg vrtića 101 Dalmatinac iz Antonci, limene glazbe iz Vižinade i ostalih maškaranih grupa na Rotondi, otkud se u 16 sati kreće na polivalentno igralište. Časni sud će pustu Pjerinu Žgabucinu izreći šentencu, nakon koje slijedi velika fešta svih maškara u šatoru, uz podjelu nagrada dječjim maškaranim grupama i nastup Farabuti benda.