Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Posjet gradonačelnika

Podrška uspješnom streljačkom klubu

Foto: Grad Vinkovci
Dva člana kluba osvojila su Kup Hrvatske u seniorskoj kategoriji i prvo mjesto u juniorskoj kategoriji

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić posjetio je streljanu Streljačkog kluba Vinkovci čiji članovi bilježe sve bolje rezultate na natjecanjima. Klupski uspjesi su sve značajniji, a ovu godinu započeli su s osvajanjem Kupa Hrvatske u seniorskoj konkurenciji Martina Jozića. Dva tjedna kasnije junior kluba Matko Čolaković postao je prvak Hrvatske u juniorskoj kategoriji za serijsku zračnu pušku. Govoreći o radu kluba predsjednik Streljačkog kluba Vinkovci Damir Rapčan kazao je kako je ponosan na uspjehe kluba i njegovih vrijednih članova i trenera Zvonimira Jozića.

Kupanje Voda u jezeru Banja izvrsne kakvoće

– Imamo zaista izvrsne rezultate te nam je želja da se uvjeti rada u klubu dovedu na jednu višu razinu što će omogućiti još bolje rezultate. Nadamo se da će nam Grad, kao i do sada, pomagati u našoj promociji Vinkovaca na najbolji mogući način. Znamo da su krizna vremena i da nema sredstava, ali se nadamo da će potpore ići malo gore, jer smo mi čisti dokaz da se s malo sredstava može postići puno toga – rekao je Rapčan.

Nakon posjete klubu i nakon što se upoznao s rezultatima, ali i uvjetima rada Bosančić je rekao kako je došao s ciljem davanja potpore klubu koji posljednjih mjeseci niže uspjehe.

– Imamo juniorskog prvaka i prvaka Kupa Hrvatske, mlade dečke koji pronose ime našega grada kroz streljački sport i zato nam je bila želja da im damo potporu, da pokušamo malo unaprijediti njihove uvjete, unatoč kojima oni ostvaruju izuzetne rezultate. Našim malim doprinosom sigurno možemo još više učiniti. Drago mi je da populariziraju sport općenito, a onda i streljaštvo jer gledajući ove mlade momke sigurno će i drugi krenuti putem sporta, a to je najvažnije – rekao je 
Bosančić.

Osnovne škole U sedam škola upisat će se 360 prvašića, a očekivalo se njih 471