Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Osnovne škole

U sedam škola upisat će se 360 prvašića, a očekivalo se njih 471

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija
Cijena produženog boravka je 250 kuna mjesečno, a uz korištenje školske kuhinje kada dijete nije u produženom boravku nego u redovitoj nastavi, riječ je o okvirnom iznosu od 380 kuna mjesečno

U vinkovačke osnovne škole ove godine bit će upisano nešto manje prvašića nego što je planirano, ali opet više nego što ih se upisalo prošle godine. Očekivao se upis 471 prvašića, ali prema prijavama u prvi razred u sedam vinkovačkih škola upisat će se 360 djece.

Sisak Projekt "Sport za sve" u 10 osnovnih škola Vodene sportove na bazenima i moru učit će 250 učenika

– Prošle godine imali smo 15 prvašića više nego godinu prije, a ove godine, ako upišemo 360 djece, bit će to 13 prvašića više u odnosu na aktualnu školsku godinu – rekla je vinkovačka pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković.

Novost od rujna u OŠ Ivana Mažuranića u Vinkovcima je produženi boravak za djecu. Bit će to prva vinkovačka škola koja će imati produženi boravak koji započinje od 1. rujna.

Bogat program U Vinkovcima započeli VII. Rimski dani

– Produženi boravak će raditi od 7 do 17 sati, a predviđene su dvije grupe, jedna za učenike 1. i 3. razreda i druga za učenike 2. i 4. razreda. Zanimanje je veliko, a još nemamo podatke za prvašiće. Tu očekujemo i najveće zanimanje za produženi boravak, a roditelji će zahtjeve podnijeti pri upisu 3. i 4. lipnja. Inače, maksimalan broj učenika u grupi je 24, a mi u prvoj već imamo 10, a u drugoj 20 učenika – rekla je ravnateljica škole Marina Markić.

Cijena produženog boravka je 250 kuna mjesečno, a uz korištenje školske kuhinje kada dijete nije u produženom boravku nego u redovitoj nastavi, riječ je o okvirnom iznosu od 380 kuna mjesečno. 

OŠ Pojišan Split Obnovit će se tri škole i jedan vrtić