Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Projekt "Sport za sve" u 10 osnovnih škola

Vodene sportove na bazenima i moru učit će 250 učenika

Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Projekt je predstavljen u prostoru Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ-a

U prostorijama Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije predstavljen je projekt „Sport za sve“ vrijedan milijun kuna i koji će se 18 mjeseci provoditi na bazenima Športskog rekreacijskog centra u Sisku i Sportsko rehabilitacijskog centra u Topuskom.

U jednom danu čak 30 požara na otvorenim prostorima sisačko-moslavačka županija U jednom danu čak 30 požara na otvorenim prostorima

– Projekt će se odrađivati kroz program vodenih sportova. Međutim, nije u pitanju samo obuka neplivača ili obuka plivanja nego i svi ostali sportovi, kao što su sinkronizirano plivanje, ronjenje i ostale aktivnosti na vodi. Djecu očekuje i sedam dana boravka u kampu na moru, a tamo ćemo pokušati omogućiti djeci i da se upoznaju s osnovama sportova kao što su veslanje i jedrenje – rekao je Josip Šimunović, predsjednik Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije. Novac je osiguran iz socijalnog fonda Europske unije.

'da kraj tebe zaspin vilo' Sisačke klape dobile zlatne nagrade na Delmati 2019. u Zagrebu

U projekt će biti uključeno 250 učenika 4., 5. i 6. razreda, po 25 iz 10 osnovnih škola: OŠ Dvor, OŠ Gvozd, OŠ Vladimir Nazor-Topusko, OŠ Glina, OŠ Katarina Zrinska-Mečenčani, OŠ Davorina Trstenjaka – Hrvatska Kostajnica, OŠ Ivo Kozarčanin – Hrvatska Dubica, OŠ Jabukovac, OŠ Jasenovac i OŠ Rajić.

– Vjerujem da je ovo poticaj za neke nove buduće projekte kojima ćemo unaprijediti mogućnost bavljenja sportom u našoj županiji – rekao je župan Ivo Žinić na predstavljanju projekta. 

INVESTIRAO U SPORT Grad kupio nogometni stadion i ragbi teren