Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
sisačko-moslavačka županija

U jednom danu čak 30 požara na otvorenim prostorima

U jednom danu čak 30 požara na otvorenim prostorima
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Osam na području Petrinje, po četiri na području Gvozda i Gline te tri na području Dvora

U jednom danu, tijekom četvrtka, evidentirano je čak 30 požara na otvorenim prostorima na području Sisačko-moslavačke županije, objavila je policija, upozorivši još jednom na nužan oprez prilikom spaljivanja korova.   

Za obnovu DVD-a Grad dao 60 tisuća kuna Za bolji rad u Čazmi Za obnovu DVD-a Grad dao 60 tisuća kuna

Naime, tijekom četvrtka, 28. veljače, na području ove županije evidentirana su 23 požara na otvorenim prostorima i to osam na području Petrinje, po četiri na području Gvozda i Gline, tri na području Dvora te po jedan na području Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice, Sunje i Donjih Kukuruzara, u kojima je izgorjela trava, korov i nisko raslinje. Materijalne štete nije bilo, osim u dva požara na području Gvozda u mjestima Pješčanica i Bović, gdje je vatra zahvatila napuštene drvene objekte.

U sedam drugih požara, po dva na području Kutine i Gline te po jednom na području Petrinje, Sunje i Majura, osobe koje su spaljivale travu, nisko raslinje i korov, a tom prilikom nisu poduzele dovoljne mjere zaštite od požara, koji se u najvećem broju slučajeva zbog djelovanja vjetra nekontrolirano proširio na susjedne parcele, prekršajno su prijavljene temeljem Zakona o zaštiti od požara. Ni u ovim slučajevima nije bilo materijalne štete, a sve požare ugasili su vatrogasci mjesnih vatrogasnih društava.

Suvremena oprema vrijedna je 50.000 kuna Za bolji rad Donacija HGSS-u, DVD-u Lipovljani i Ronilačkom klubu Sisak