Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Za bolji rad

Donacija HGSS-u, DVD-u Lipovljani i Ronilačkom klubu Sisak

Suvremena oprema vrijedna je 50.000 kuna
1/5
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
HGSS je dobio komunikacijsku opremu

Suvremenu opremu vrijednu 50.000 kuna donirala je Sisačko-moslavačka županija HGSS-ovoj stanici Novska, DVD-u Lipovljani i Ronilačkom klubu Sisak.

– Riječ je o tri ronilačka kompleta, tri suha odijela s perajama, bocama, regulatorima koje smo nabavili za ronioce. Tu je i komplet opreme za potražnog psa, povodac, alpinistička i popratna oprema, dok smo za HGSS nabavili uređaje za radiokomunikaciju, dva GPS uređaja za lociranje te nosila za imobilizaciju – rekao je župan Ivo Žinić.

“Inkubator PISMO” u Novskoj pokrenut je prošle godine Razgovor sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem ‘Županija će dobiti Centar za svemirske tehnologije’

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Lipovljana dobilo je najmoderniju opremu za psa tragača Kiru i njezina vodiča Aleksandra.

– Njih dvoje žive skupa, putuju i rade skupa i jedan su od 12 K-9 timova, koliko ih postoji u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Funkcioniraju u tom sustavu i spremni su pomoći u raznim prilikama potraga u prirodi, a sad je na programu i osposobljavanje za potrage u snježnim uvjetima – objasnio je predsjednik DVD-a Lipovljani Zlatko Pješ.

Konid proces Novi investitor stigao u Novsku Obljetnica zločina u Joševici Žinić: Stradali su samo zato što su bili Hrvati i ostali su u svome domu