Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Konid proces

Novi investitor stigao u Novsku

Foto: VL
"Naš proizvodni program obuhvaća proizvodnju, servis i rekonstrukciju procesne opreme i to u prehrambenoj farmaceutskoj, mljekarskoj i industriji pića"

2018. godinu u Novskoj završavaju najavom dolaska još jednog poduzetnika u Poduzetničku zonu Novska. Tako će Davor Filjas u naredne dvije godine izmjestiti dio proizvodnje svoje tvrtke "Konid proces" iz Zagreba u svoj rodni grad.

Županijsko gospodarstvo počelo se blago oporavljati Županija ulaže u starteške grane razvoja Za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam u 2019. godini 14,4 milijuna kuna više

"Bavimo se proizvodnjom i uslugama obradom metala, savijanjem limova, rezanjem, CNC rezanjem, strojnom obradom i zavarivanjem opreme, za spremnike, konstrukcije i uređaje.

Naš proizvodni program obuhvaća proizvodnju, servis i rekonstrukciju procesne opreme i to u prehrambenoj farmaceutskoj, mljekarskoj i industriji pića", rekao je Davor Filjas prilikom potpisivanja ugovora o kupnji parcele od 5027 kvadratnih metara u Poduzetničkoj zoni Novska s gradonačelnikom Marinom Piletićem.

Prema Filjasovim riječima u početnoj fazi će u Novskoj tvrtka zaposliti pet do šest djelatnika. 

"Potrebni strojevi već postoje, samo čekaju halu i selimo ih u Novsku", dodao je Filjas.

Prekriži korupciju Natječaj "Prekiži korupciju" Nagrađeni učenici za najbolje radove o štetnosti korupcije

Gradonačelnik Piletić istaknuo je kako je riječ o trećem investitoru u Poslovnu zonu Novska. 

"Prva investicija je krenula u srpnju, a bilježimo porast upita investitora za slobodne parcele u Poduzetničkoj zoni.  Vlasnik je Novljanin i dobro je što je odlučio povratiti dio proizvodnje u svoj rodni grad, iako godinama posluje u Zagrebu.

I njemu i ostalim ulagačima obećavamo partnerstvo Grada u svemu što je naša ingerencija", rekao je Marin Piletić najavivši i aktivnu potporu gradske Razvojne agencije "NoRa" svim poduzetnicima.

Iste mogućnosti za sve u školama SMŽ-a Ulaganja u digitalne tehnologije u osnovnim školama Pametne ploče, projektori te Mozabook za zanimljiviju nastavu