Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Natječaj "Prekiži korupciju"

Nagrađeni učenici za najbolje radove o štetnosti korupcije

Prekriži korupciju
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Pobjednici natječaja nagrađeni su priznanjima, novčanim bonovima te društvenom igrom

Dodijeljene su nagrade pobjednicima natječaja “Prekriži korupciju” koji je raspisalo Antikorupcijsko povjerenstvo Sisačko-moslavačke županije.

Nova škola u Popovači Nova škola u Popovači pred otvorenjem Dio djece od jeseni u novim školskim klupama

– Cilj je natječaja potaknuti mlade da o štetnosti korupcije razgovaraju od malih nogu. Djeca su se na natječaju mogla izraziti likovnim i literarnim radovima, a sve s ciljem stvaranja društva s nultom stopom tolerancije na korupciju – rekla je predsjednica povjerenstva Jasmina Jovev. Pobjednici natječaja “Prekriži korupciju” nagrađeni su priznanjima, novčanim bonovima te društvenom igrom “Čovječe, ne korumpiraj se!”. Za likovni rad u kategoriji mlađih osnovaca nagrade su tako osvojili Agata Klasnić, Leonarda Tome, Lucija Pavlović i Matej Simić, svi iz Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće dok su za likovni rad u kategoriji starijih osnovaca nagrađene Anja Rušnov i Marina Jurić iz Osnovne škole Gvozd. Od srednjoškolaca najbolje likovne radove na temu "Prekriži korupciju" imali su Mia Slunjski iz Srednje škole Viktorovac te Valentina Sonički i Maja Mareković iz Srednje škole Glina.

Za literarne radove nagrađeni su u kategoriji osnovnoškolaca Tonka Balen, Gabriela Šokčević i Dora Kerkez iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće dok su od srednjoškolaca najbolji bili Antonia Zovak i Franco Nemo iz Srednje škole Novska te Lucija Božić iz Srednje škole Glina. 

autobus subvencije Grada Belišća Besplatan prijevoz za učenike