Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nova škola u Popovači pred otvorenjem

Dio djece od jeseni u novim školskim klupama

Nova škola u Popovači
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Za učenike koji su pohađali OŠ Vladimira Vidrića, a kupili su udžbenike prema popisu navedene škole, organizirat će se besplatna zamjena

Ovih su dana djelatnice Ministarstva znanosti i obrazovanja izvršile pregled Osnovne škole “Zorka Sever” kako bi mogle donijeti konačno rješenje o početku rada škole. Naime, Sisačko-moslavačka županija je, nedugo nakon primitka uporabne dozvole za školu u Popovači, podnijela zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja za početak rada nove ustanove. Nakon pregleda sastavljen je zapisnik na temelju kojega je ministrica donijela rješenje o početku rada škole.

Učenički dom Topusko Suradnja Županije i Općine U Topuskom će graditi učenički dom

No da bi započela s radom, u školi najprije moraju primiti rješenje a potom se registrirati. Nakon registracije škole, učenici, koji po mjestu stanovanja pripadaju novoj školi, trebaju ispuniti upisnicu koju će primiti. Županija će popis učenika zaprimiti od osnovnih škola koje učenici sada pohađaju. Novu školu pohađat će dio učenika iz OŠ “Popovača”, dio učenika iz OŠ “Vladimir Vidrić” iz Kutine i učenici s teškoćama u razvoju iz OŠ “22. lipanj“ iz Siska koji stanuju na području grada Popovače. Upisom učenika formiraju se razredni odjeli te sporazumima preuzimaju zaposlenici iz postojećih škola.

Potpisani ugovori o razminiranju Potpisani ugovori Do kraja godine razminirat će se sva poljoprivredna područja u SMŽ

Osnovna škola “Zorka Sever”iz Popovače imat će četiri područne škole – Donju i Gornju Gračenicu, Voloder i Osekovo. Učenici koji pohađaju nastavu u područnim školama koriste udžbenike i radne bilježnice kao i do sada. Učenici koji će ići u matičnu školu koriste materijale prema popisu OŠ “Popovača”.

Za učenike koji su do sada pohađali OŠ Vladimira Vidrića u Kutini, a kupili su udžbenike i radne bilježnice prema popisu navedene škole, županija će u suradnji s knjižarama i nakladnicima organizirati besplatnu zamjenu. Mijenjat će se isključivo neoštećeni novi udžbenici, radne bilježnice i ostali prateći materijali s obveznog popisa. Roditelji u OŠ “Vladimir Vidrić” mogu svaki radni dan od 10 do 12 sati predati materijale koje žele zamijeniti, a nakon izvršene zamjene dobit će obavijest o načinu preuzimanja zamijenjenih materijala.

Dodjela nagrade Dragutinu Pasariću Nagrada za životno djelo Dragutin Pasarić Moslavinu i županiju slika – perom