Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Suradnja Županije i Općine

U Topuskom će graditi učenički dom

Učenički dom Topusko
Foto: Večernji list
Budući da su u srednjoj školi učenici iz cijele Hrvatske, postoji potreba za njihovim smještajem, kazuje načelnik Ivica Kuzmić

Sisačko-moslavačka županija i Općina Topusko nastavili su započetu suradnju drugim radnim sastankom u deset mjeseci.

– Naša zajednička inicijativa za izgradnjom učeničkog doma dobiva itekako dobru podlogu jer je broj djece u dječjem vrtiću te učenika u osnovnim i srednjim školama stabilan. Osim toga, u srednjoj školi imamo učenike iz cijele Hrvatske koji imaju potrebu za smještajem – rekao je načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić.

Ivo Žinić Sanacija kritičnih dijelova Uskoro obnova ceste Bijele Vode-Glina

Načelnik je kao veliki problem istaknuo nedostatak zemljišta u vlasništvu Općine u središtu mjesta što stvara prepreku daljnjem gospodarskom razvoju.

–Stoga su pokrenuti razgovori o mogućoj razmjeni nekretnina između Općine i Top termi, pri čemu bi mi dobili kvalitetno zemljište za izgradnju u centru grada, a Top Terme zemljište ispred svog bazena – dodaje Kuzmić.

Dom zdravlja u Sisku Predstavljen novi Zakon o državnoj imovini Lokalna samouprava dobit će mnoge 
državne nekretnine

Županija je istaknula ulaganja u energetsku obnovu škola na području Općine, kojima ona upravlja.

– U realizaciji je energetska obnova osnovne škole u vrijednosti 4,7 milijuna kuna dok je u završnoj pripremi energetska obnova srednje škole u vrijednosti 6,8 milijuna kuna. U Topuskom želimo izgraditi i terapijski centar za djecu s posebnim potrebama za područje cijele Hrvatske – rekao je župan Ivo Žinić.

Upisi u srednje škole U utorak počinju prijave za željene obrazovne programe Stipendija od 400 kuna svima koji upišu deficitarno zanimanje Jedna od mjera odnosi se i na investicije u proizvodnji Županijske mjere za razvoj gospodarstva i turizma Poduzetnicima ove godine na raspolaganju gotovo 11 milijuna kuna