Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
INVESTIRAO U SPORT

Grad kupio nogometni stadion i ragbi teren

1/2
Foto: Danijel Prerad/Večernji list
Nakon što je prije nekoliko godina za milijun kuna od tvrtke Silax kupio bazen i sportsku dvoranu, Grad Sisak kupio je i jučer predao na korištenje i stadion NK Metalca, te susjedno ragbi igralište u Capragu. Cijena za ova dva terena, uz prateće zgrade, je pola milijuna kuna, a koristit će ih Ragbi klub Sisak i Nogometni klub Metalac

 – Ovo je razlika između upravljanja imovinom prijašnje vlasti i naše SDP-ove od 2013. Paradigma HDZ-a je uključivala punjenje privatnih džepova, uz zapušteni gradski bazen van funkcije i astronomsku cijenu najma Silax dvorane i stadiona Metalac. No, mi smo uspjeli izdogovarati, s vremenom, povoljne cijene za te sportske objekte – rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček. 

Sportskim terenima upravljat će Športsko rekreacijski centar, no ovo je ipak najznačajnije za članove dvaju sportskih klubova koji će od sada koristiti gradske terene, a ne privatne za koje se plaćao najam. Uz to, sada će ih održavati gradske službe, koje će zbog zapuštenosti imati dosta posla.

Suvremena oprema vrijedna je 50.000 kuna Za bolji rad Donacija HGSS-u, DVD-u Lipovljani i Ronilačkom klubu Sisak

 – Prvo ćemo ukloniti sve što je opasno za ljude, ogradu i metalne nesigurne dijelove, a onda ćemo krenuti i s objektom i terenom koji su u lošem stanju – dodala je gradonačelnica.

U sportskim klubovima ističu kako će im ova sigurnost te buduće uređenje terena i klupskih prostora bitno poboljšati uvjete rada. Ragbi klub trenutačno ima momčad do 14 godina, a NK Metalac više ekipa s gotovo 150 članova.

u gradskom proračunu za stipendije osigurano 600.000 kuna Grad Sisak stipendira stotinu studenata, među kojima i 32 nova

 – Ovo je potvrda našeg kvalitetnog rada, mi smo preživljavali ovdje temeljem entuzijazma roditelja i ovo je za Metalac odlična stvar. Okupili smo veliki broj mladih, pokrenut ćemo opet veterane. Mi smo stadion zatekli u jako lošem stanju na kojem se nisu mogle igrati postojeće utakmice. Radnim akcijama smo nešto počistili i pokrenuli te se nadamo da sada kreću neki ljepši dani za nas – rekao je Zoran Sertić, predsjednik NK Metalac. 

Sportski tereni bili su do osamostaljenja RH u vlasništvu Željezare Sisak, no za razliku od drugih sličnih u Sisku, spletom privatizacijskih okolnosti završili su u privatnim rukama te prepušteni propadanju. Bazen je nakon gradskog preuzimanja prije dvije godine obnovljen i u funkciji, pa se sada svi nadaju da će tako biti i s nogometnim stadionom.

s ciljem promicanja regionalne i lokalne mobilnosti Uz veliku pomoć EU fondova, Sisak dobio 20 novih autobusa