Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
INVESTICIJA JE VRIJEDNA 1,2 MILIJUNA KUNA

Područna škola Vinica dobila novu kuhinju

Foto: Grad Koprivnica
U kuhinji će se zaposliti kuharica koja će biti zadužena za kuhanje i podjelu obroka

Područna škola u koprivničkom naselju Vinica konačno je dobila novu blagovaonicu i kuhinju. Investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna riješen je problem prehrane za 70 učenika koji nastavu pohađaju u dvije smjene. Nove prostore koji će riješiti školsku prehranu obišao je prošli tjedan gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima. Investicijom je zadovoljna i Sanja Prelogović, ravnateljica OŠ Đuro Ester u čijem sastavu djeluje PŠ Vinica.

Analiza stanja gradskih financija Koprivnica je među najmanje zaduženim gradovima na sjeveru

– Najveći problem bila nam je priprema toplog obroka. Godinama se pričalo o tome kako će se kuhinja i blagovaonica sagraditi, a sada se to napokon i realiziralo zahvaljujući Gradu i gradonačelniku. Drago mi je da su pronađena sredstva za ovaj predivan prostor u kojem će djeca imati topli obrok koji se više neće morati kuhati i dostavljati iz matične škole – naglasila je ravnateljica.

U kuhinji će se zaposliti kuharica koja će biti zadužena za kuhanje i podjelu obroka. Zaposlena je i spremačica koja će čistiti i dezinficirati cijeli prostor. Kuhinja bi službeno trebala početi s radom poslije uskrsnih blagdana.

Gradonačelnik je tom prigodom podsjetio kako su energetski u cijelosti obnovljene zgrade osnovnih škola Braće Radić i Antun Nemčić Gostovinski, obnovljena je Područna škola Starigrad, a uskoro će biti dovršena nova sportska dvorana kod OŠ Đure Estera. – Očekujemo i početak gradnje nove osnovne škole na Podolicama što je glavni preduvjet za uvođenje jednosmjenske nastave – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

SVEUČILIŠTE SJEVER Uređuju se laboratoriji

Kad je riječ o Područnoj školi Vinica, Jakšić je podsjetio da je investicija teška oko 1,2 milijuna kuna i njome je obnovljena cijela zgrada s krovištem, a uređeni su okoliš i pristup školi i dječjem vrtiću. – To je zaslužio mjesni odbor Vinica, kao i tamošnja škola, ali i matična OŠ Đuro Ester koja će uskoro dobiti novu školsku sportsku dvoranu – kaže gradonačelnik.

Spomenuo je i da je na fond EU prijavljena obnova dječjeg vrtića na Vinici.